Koronavirüs ve konserler… Biliyorsunuz, bu virüs hayatımıza girdiğinden beri sanat kurumları ve küçük esnaflar kapatılmıştı, daha sonrasında sanat kurumları TRT 2 ekranlarından seyircisiyle buluşmaya başlamıştı. Hâlâ alınan tedbirler kapsamında operaya gelemeyecek ama yerinde izlemek isteyen izleyiciler için TV destekli olarak, TRT 2‘den yaptıkları yayınları devam ettirmekteler. TV destekli konserlerinin birini de bu akşam gerçekleştirdiler. Konser operet şeklindeydi. Ayrıca bu konserde orkestra şefi, piyanosu başında hem orkestrayı yönetiyor hem de piyanosu ile orkestra ve sahnedeki sanatçıya eşlik ediyordu.

***

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin resmi Twitter adresinden yapılan paylaşımda konserin saat 19.00'da seyircisiyle buluşacağı bilgisi yer almaktaydı. Konserin şefliğini ve piano eşliğini Andrea Francesco Solinas yapıyordu. Konserde sanatçılara Ankara Devlet Opera Balesi Orkestrası eşlik ederken, başkemancı olarak, Deniz Aydın’ın yer aldığı görüldü. Konserin ışıkçısı olarak da Emin Saraçoğlu’nun hazır bulunduğu dikkatlerden kaçmadı. Yarım saat süren Operet Gecesi, Ankara’da düzenlendi. Konserde Almanca ve Türkçe Aryalar seslendirildi. Solistlerin parçalarının tek seslendirmelerinin yanı sıra, düetler de konsere farklı bir hava katmıştı.

***

Konserde Aryaları seslendiren sanatçılar ise, ülkemizin sevilen sanatçılarından Funda Saltaş Ateşoğlu (Soprano), Görkem Ezgi Yıldırım (Soprano), Ezgi Karakaya (MezzoSoprano), son zamanlarda opera sanatçısı olduğu kadar fotoğrafçılığı ile öne çıkmayı başaran Arda Aktar (Bariton) ve herkesin Tenor kardeşler ve İzmir Devlet Opera Sanatçısı olan abisi Aydın Uştuk ile beraber kurdukları “Orkestra Allegra” da solistlikte yapan Ayhan Uştuk (Tenor) ekranları başındaki izleyicilere bu harika geceyi sundular.