—Aklım kadar ötedeyim, sense benden Beethoveen kadar uzakta. Tebliğ ediliyoruz sanki susuzluğa ve uykusuzluğa, sahi saat kaç? 


—Sahi, sular vardı. Sular bizi korkusuzca sularlardı karanlıkta ilahi taşları sever gibi.

Neden aradın beni, kaybolmadım ki?

Arama beni bir daha, ararsan kaybolursun korkularında. 


—Bana ağzını ver. Ağzınla örteceğim içimdeki uçurumları, kimse düşmesin, kimse üşümesin diye örteceğim ağzını dudaklarımla. Ceylanlar öldü mü martılar gömer çünkü onları uykulara. 


—Bunlar nasıl kolay kelimeler, kolay sesler, kolay yalanlar, kolay trajediler...

Kolajı yarım bırakılmış, tasviri ertelenmiş ürpertiler. Beni arama bir daha. 


—Bir daha sen arama beni, beni arayacaksa polis arar sokaklarda, it arar, düş arar, keskin ve Allah’ı olmayan bir cehennem arar... Kendinde bulacak olursan bir kırık ilham irem plağı ver bana. 


—Hayır, asıl sen arama. Aranan ve bulununca ortadan kaldırılacak bir acıyım ben. Acıyan bir şeyim ağrının ortasında.

Varlığından devasa elimdeki plakların bir yüzü silinmiş, sadece çığlıklar var orada. 


—O zaman kimse aramasın bizi, seni de aramasınlar beni de. Ulaşmasınlar tedirgin saldırganlığımıza... İçimdeki rüzgar kanıyor, kan rüzgardan değil; efkârdan akıyor ince ince... 


—Telefonu kapatmak zorundayım, biri kapıyı çalıyor gecenin bu yarısında. Belki birileri de binayı kuşattı. Numarası silinmiş tüfekler var omuzlarımda.


—Omuz dedin, omuzlarımı da aramasın kimse! Orada uyumuştun birkaç kere.

Delil bunlar, deli bunlar. Bizi bulurlar belki omuzlarımda. 


—Telefonu kapatmalıyım, biri kapıyı kırdı, bana usul usul yaklaşmakta. Belki birileri de yüzümü kuşattı, evin her yeri baştan aşağı sancımakta. 


—Ciddi söylüyorum, beni bir daha arama! Üstümü arama, ruhumu arama. Yasak belge arıyorsan kalbim, uyuşturucu arıyorsan adın var sadece ardımda. 


—Telefonu kapatmak zorundayım, biri aşkıyla bana kurşun sıkmakta. Belki birileri de beni sevebileceğini fark etti, bedenim slogan oldu meydanlarda... 


—Telefonu asıl ben kapatmak... Asıl ben zorundayım asıl... Yuttuğum haplar şiddetle patlamakta. Sen buna lüzumsuz intihar diyeceksin sanırım. Ama lüzumlu bir narkozdu ömür boyu sürecek aslında. Bir daha beni arama. 


—Sen de arama aslında... 


—Arama lütfen... 


—Ne olur sen de arama... 


—Bir dahaki peygambere kadar...

Söz...

Sen de... 


—Arama...

....Ama aslında...