Karısıyla birlikte Assos’a yerleşen Yalın’ın hikayesini bize aktaran film başrolün geçmişinden getirdiği hataların kendisine yansımasına odaklanmıştır. Hukuk davası nedeniyle yaşadığı şehri terk eden Yalın yeni bir hayata başlamak için bu küçük kasabaya yerleşse de umduğunu bulamaz. Film gerilimin öne çıktığı seyirciyi devamlı içinde tutan bir yapıt olarak karşımıza çıkıyor. Yalın’ı Kıvanç Tatlıtuğ, eşi Beyza’yı Funda Eryiğit canlandırırken yönetmenliğini Onur Saylak yapmış, senaryo ise Hakan Günday’ın kaleminden çıkmıştır. Kasaba ahalisi olarak karşımıza çıkan oyuncular ise senaryoda eşit paylarla filme katkı vermiş, hikâyenin ilerlemesini sağlamıştır.

Filmin girişinde başrol oyuncusu Yalın’ın diktiği kaktüs karakterin sonraki evrimi ve yaşayacağı değişim hakkında da küçük ipucu barındırır. Zira sakin görünümü ve güçsüz görüntüsü olsa da karakter zamanla daha sert bir kişiliğe bürünecektir. Gözlerine baktığımızda sakin, masum bir görüntü çizen Yalın aslında gerçek olan yönünü artık davranışlarına da yansıtmaya başlar. Başrol oyuncusu filmin genelinde suçsuz, günahsız imajı vermiş olsa da son sahnede ortaya çıkan bir çanta dolusu para ana karakterin ‘’Şeytan’’ kötü bir kişilik olduğunu bize aktarmıştır. Bir başka bakışla iyi yönünü bize sergileyen Yalın’ın aslında masum olmadığı ve iç dünyasında kötü özellikleri olduğu ortaya çıkmıştır.

 Beyza ve Yalının ilişkisine baktığımızda ve yaşanan yakınlaşma sahnelerinde yönlendirici tarafın kadın olması aslında baskın karakterin Beyza olduğunu gösteriyor. Eşinin yaptığı yanlışların farkında olan fakat bunları belli etmeyen Beyza, gerektiğinde radikal kararlar alacak kadar fevri ve dominant bir kişiliktir. Daima eşinin yanında olduğunu gördüğümüz Beyza’nın aslında olayların başlangıcını sağlayan etken olduğu anlaşılacaktır.

Kasaba ahalisi için ise söylenecek en net cümle gücün ve çıkarlarının yanında olması durumudur. Kendilerine dokunmayan güçlü ve zengin yılanın hırsızlığını, cinayetlerini her yanlışını görmezden gelecek kadar menfaat tutkusu içindedirler. Filmin başından beri Yalın için cehennem olan kasaba Beyza’nın verdiği bir akıl ile cennete dönmüştür. Bir kadın verdiği fikirle erkekleri cennette tutmuş yeni bir hayat kurmalarını sağlamıştır. Filmin sonunda kurulan masada parası alıp susmayı tercih eden kasaba ahalisinin gücün yanında duruşunu göreceğiz. Yalın ise artık yeni bir kimlik bulmuş kasabayı tekrar parasıyla satın alan banker Eubulos rolüne bürünmüştür. Assos tekrar para ile satın alınan köydür.