Bu dünyada en zor şey çocuk olmak ve çocuk kalabilmek. Hayat bütün masumluğuyla çocukluğunuzu elinizden alabilmek için size tüm muzırlığıyla oyunlar oynar. Annenizin rahmine düştüğünüz andan itibaren bu oyunun bir oyuncususunuzdur ve doğumla birlikte oyun sizin için başlar fakat bu oyunda asla adalet aramayın. Çünkü bazı oyunculara sunulan platformlar sizinkilerden farklı olacaktır. Ama her çocuğun eşit olduğu tek şey var; o da masumluğu.

Bu oyunda karşınıza birçok engel çıkacak. Bunlardan en büyüğü ve en tehlikelisi sizin oyununuzda; oyunun kurallarını size sormadan düzenleyen, sizi kısıtlamak için her türlü kuralları koyan ve kendilerine yetişkin diyen kişilerdir. Çocuklar kendi istediklerini yapabilmek için yetişkin olmaları gerektiğini düşünmeye başlarlar ve artık bir çocuk için yetişkin olmak en büyük hayaldir. Yetişkinler çocuklara istediklerini sağlayamadıklarında çocuklar da birer yetişkin canavar oldukları zaman istediklerini elde edebileceklerini düşünür ve bunun hayalini kurmaya başlarlar. Oysa büyümek sizin için en tehlikeli seviyedir. Çünkü bu seviyeye ulaştığınızda o masum çocukluğunuz arkanızda bıraktığınız ve asla dönemeyeceğiniz, kimi için zor ve kötü geçen kimi için de hoş ve heyecanlı geçen birer anılardan ibaret olacaktır. Artık çocuk olamazsınız ama çocuk ruhunu her zaman korumanız mümkün.

Şimdi dostlarım, yaşadığınız tüm zorluklara içinizdeki kaybolmayan çocukla birlikte göğüs gerin ve asla o çocuğu kaybetmeyin.