Keşke olmasaydı, yapmasaydım tarzı soruların arasında kendini yiyeceksin fakat üstesinden geleceksin çünkü katlanmak zorundasın. Neden mi? Çünkü bu olmasaydı, yapmasaydım dediğin şeyleri sen kendi ellerinle yaptın telafi etmesini de bileceksin. Ben yapmayı bilmiyorum, beceremiyorum tarzı şeylerle işin içinden çıktın sansan bile eğer sen bunu karşındaki bir insana yaptıysan karşındaki insan bunlara inanmayacaktır. Bunların sadece bir bahane olduğunu düşünüp senin aslında o insanı istemediğini düşünecektir. Bu yüzden bazen istediğin şeyler için çabalaman gerekir bazen kendinden ödün vermen gerekir. Ancak yaparken dikkatli olmanı istiyorum çünkü bu gibi konularda genelde sonuçları çok iyi bitmez bu da sadece tekrardan senin pişmanlığını arttırır. Yani ne yapacaksan ilk olarak yapmadan düşün hem duygularınla hem de düşüncelerinle yapacağın şeyleri bir süz, tart, ölç, biç ve öyle yap yoksa sonuçlarına yine sen katlanacaksındır. Çünkü çabalayan taraf sensin eninde sonunda bu iş yine sana patlayacak. Nedeni tekrar ediyorum çabalayan taraf sadece sensin bu yüzden karşındaki sana bir karşılık vermediği sürece her daim kaybeden sen olacaksın maalesef dünyanın kanunu gibi bir şey bu.


Evet, çabalayan kişiyi konuştuk fakat tabii bir de kim var çabalamayan işte o karşılık vermeyen kişi var değil mi gel bir de bu konuya göz atalım. Şimdi düşünelim bu kişi neden karşılık vermek istemiyor veya çabalamıyor bu kişinin hatası yok diye mi? Tabii ki hayır nedenini aslında bende daha anlamış değilim fakat tahminlerimce bu kişiler hata yaptıysa dahi görmüyor, görmek istemiyor, bir şey yaptığına inanmıyor, farkında değil veya hata yapabileceğini sanmayan bir korkak. Evet korkak diyorum çünkü hata yapan insan öğrenir. Sen eğer hata yapmıyorsan bir şey öğrenemezsin illa öğrenirsin fakat bu her şeyin farkında olmanı sağlamaz ve tabii ki bu da işleri her zamankinden daha zor, karmaşık yapar. Peki ya çabalaması sağlanabilir mi? İnanın bilmiyorum ben bunları sayılı insanda denedim ve başarılı olamadım. Belki ben yapamadım ya da gerçekten olmuyor ama eğer sen böyle bir şeyi deneyeceksen lütfen dene denemekten zarar gelmez. Sonuç olarak 2 çıkış yolu var ya olur ya da olmaz ancak dikkat et lütfen çünkü olmazsa zorlarsan daha çok üzülürsün (ben yaptım yine) bu yüzden olmuyorsa da bırak olmasın bir hatayı tekrarlamak senin için artık bir şey öğretmez sadece seni üzer.


Bunların senin için bir katkısı, etkisi, değeri ya da herhangi bir şeyi olduysa ben bunun için kendi adıma sana teşekkür ederim çünkü beni okuyup anlaman gerçekten özel. Kendine çok iyi bak yaşamaktan korkma sana yaşatılanlardan da korkma hiçbir şey çözümsüz değildir (sağlık harici) her daim bir çıkış yolu vardır ihtiyacın olan tek şey bu çıkış yolunu kendine sunmak, yaratmak ve bu yola girip huzurlu yaşamaktır.