Uzun yıllardır müziği ve takdire şayan iş ahlakı ile dinleyicilerinin gönlünde taht kuran Çağrı Sertel, yüzlerce üretimine bir yenisini daha ekliyor. Multiverse albümünün ilk teklisi olan Tepemsultan'ı 20 Kasım 2020 tarihinde yayınlayan Sertel, projenin ikinci teklisi Devran'ı 29 Ocak 2021 tarihinde dinleyici ile buluşturacak.

Yayınlandığı tarihten bugüne tüm platformlarda büyük ilgi gören Tepemsultan, Sound bakımından zengin tavrı ile şüphesiz Sertel işi dedirtiyor. 12 yaşından bu yana enstrümanına ses olan ve kendisini kariyerinin hiçbir anında müziğin tek bir türüne indirgemeyen Çağrı Sertel, birçok türde eserler üreten eşsiz müzisyenlerimiz arasındadır. Genel anlamda tüm üretimlerini evindeki stüdyosundan çıkaran ve orayı yaşam ortamı haline getiren Sertel Multiverse albümünün haricinde evinde kaydettiği bir solo albümü de yakın zaman da yayınlayacağının müjdesini verdi.

Multiverse projesine geri dönecek olursak... Yazımın başında belirttiğim gibi projenin ikinci teklisi 29 Ocak tarihinde dinleyici ile buluşacak. Sesi ile kalitesini her daim ortaya koyan ve Sertel'in yakın dostu, meslektaşı Ceylan Ertem'in de tekliye eşlik etmesi, Devran'ın nasıl bir sound yapısına sahip olacağı, Ertem'in tekli üzerinde nasıl bir etki bıraktığı ve tabii ki Sertel'in eşsiz müzik zekasının bu eser üzerinde nasıl bir etki bıraktığı gibi birçok merak konusunu da beraberinde getiriyor.

Kariyeri boyunca albüm çıkarmanın, üretimin kendisine çok iyi hissettirdiğini belirten Sertel ilk albümünü 2011 yılının başında ''Newborn'' adı ile 9 track halinde yayınlamıştı. Bu albümde de yine Sertel, büyülü parmakları ve her esere yüklediği ayrı hislerle dinleyiciye hafızalarda uzun süre yerini koruyacak eserler bıraktı.

Kariyerine büyük başarılar sığdıran Sertel üretime hiçbir zaman ara vermedi azami çaba ve gayret ile sevdiği işi yapmaktan her daim büyük zevk aldı. Öyle ki 7 Nisan 2017 yılında ikinci albümünü (INSTANT) sevenleri ile buluşturdu. Albümün adından da yola çıkacak olursak ana bırakılan her şey gibi bu albüm de adıyla birlikte oldukça ‘özgür‘ bir albüm. Tını olarak modern caz ve progresif çizgisinin yanı sıra etnik müzik ögelerini de içinde barındırıyor. Albümde yer alan müzisyenlerin enstrüman hakimiyetleri, çalım anındaki hissiyatları ve aralarında yakaladıkları uyum, albümün tavrının, hissiyatının dinleyenlere yansımasında çok önemli etkenlerden biri. Bu albüm Çağrı Sertel‘in söylemiyle 2016 yılında yaşanan tüm kayıp, üzüntü, mutluluk ve umutlara hitap eden kompozisyonları da içinde barındırıyor.

Şimdi sırada Multiverse albümü var. Büyük merakla albümün tüm içeriğini dinlemeyi bekliyoruz. Eşsiz bir tat sunacağından şüphesiz bir şekilde.
Eğlenceli, yetenekli, iş ahlakını azami düzeyde gözeten ve alanında eşsiz bir donanıma sahip olan Çağrı Sertel'in hayatlarımızdaki varlığının uzun sürelerce devam etmesini temenni ederek yazımı noktalıyorum. Sevgiler...