İnsan dostlar, insan. Var olurken, sabahken, mutluyken, bencilken ya da ben zannederken en çok da yastığa kafasını koyarken yani geceüstüsüyken. Hepsi birer anda kalmış, yeri geldiğinde deli dehşet gösteriş budalası, yeri geldiğinde yersiz, bir an çok yerli tercihsiz. Güzün hüzün kaparken, dışarıdayken, ağlarken en çok insan insan dostlar.

Bu geceki konumuz, konumumuz, yani insan. Neden böyle olduk? Acımasız, budala, pazarlık bile yapamayacak kadar hayata isteksiz, yürüyen merdivende bekleyecek kadar yorgun ya da yorgun gibi görünen, fikirsiz ya da çok az fikir sahibi. Halbuki insanı insan yapan temel gayemiz irademizdi. Düşünmekten korkar, korktuğumuzu kendimize belli etmekten öfke duyar olduk. "Bir pazarlık yapalım artık dostlar!" diye bağırmaktan neden vazgeçer olduk? Allah'la neden iletişim kuramaz olduk? Neden duaları unuttuk acı sandığımız, dert zannettiğimiz şeyleri neden yükledik? Neden hüzünlü parçalarla düğünlerde oynar, türkülerle sigara içmeden dinleyemez olduk? Kendimizle pazarlık yapamaz, çakılda yürürken nefret eder olduk. Acımasız bir tespit evet ama onca arabalarda bile pazarlık payı varken neden beynimize pazarlık yapamaz olduk? Neden beynimizde o alıklığa pazar kurduk? Orada bir güzelce kurulduk. Sonra bütün dertlerden kurtulduk. Hani fikrimizin ince gülleri, nerede kızıl goncalar, neden artık yazılan bir türkü yok, neden yeniler zevk vermiyor, eskiler mi güzeldi, eskiden mi güzeldi gibi bir sorularla baş başa koyduk kendimizi. Yoksa tatlı dile, güler yüze mi doyduk? Süpürgemiz artık yoncadan değil de nano plastikten olduğundan mıydı bu alıklık? En çok koyan da dostlar, artık bahçelerde yeşil çınarlar değil; tek tek basmayan, inci dizmeyen, bade süzmeden gelen insanlar. Toprak bile artık kara değil. Parlamenti de bozdular, saygısızca yaşanıyor ama böyle bitmez dostlar diyebilseydim keşke

Hababamlar bitti, Neşetler gitti Mahzuniler gitti Veyseller sadece geçmişte kaldı. İsmetler, Akifler, Sezailer, Necip Fazıllar ile sadece artık mesafeler dostlar. Karacalarla, Mançolarla sadece artık denk gelirse 4 dakikamız var dostlar. Gurbet içimizde artık ve bu çok korkunç dostlar. Gurbeti sadece Özdemir Erdoğan parçası olanlara kafası karışabilenlere kocaman selamlar.