Viktoryen dönemi İngiltere'sini andıran kurgusal bir dönemde fantastik bir evren. Periler, kehanetler, savaşlar, göç, ırkçılık, siyaset ve dönemin olmazsa olmaz tipik faili meçhul cinayetler konusu, bu dizide hepsinden yeterince bulacaksınız.

Kural tanımaz polis dedektifi rolüne Orlando Bloom bence cuk oturmuş denebilir. Cara Delevigne'in hayat verdiği Vignette Stonemoss karakteri ise bence çok başarılı işlenmemiş, kişiliği hakkındaki birçok detay dizide bir zaman sonra kayboluyor ve sadece Philostrate'in (Bloom) yancısı gibi gösteriliyor. Dizide biraz sanki her şeyi bir araya sıkıştırmışlar hissi var. Sonuç olarak olayların sürekli birbirine bağlandığı bir kelebek etkisi var ana konu için. Yan karakterler çok derin işlenmese de dizide işlenen evren ve o dönemin bakış açısı hakkında önemli şeyler anlatıyor. Bu açıdan bana "Penny Dreadful" dizisini andırıyor.

Sonuç olarak geçmişini arayan, yalnız, daha doğrusu yalnız bırakılmış eksik bir adam kurgusu. Bloom rolünün hakkını vermiş dediğim gibi. İzlediğim en iyi dizi değil dürüst olmak gerekirse ama zaman geçirmek için, bu tarz temaları ya da oynayan oyuncuları seviyorsanız izlenebilir. 7/10