Catherine Fisher


Catherine Fisher (1957 doğumlu), İngilizce yazan bir Galli şair, romancı ve çocuk kitapları yazarıdır. Ayrıca bir ilkokul ve üniversitede öğretmen olarak çalıştı. Galler, Newport şehrinde yaşıyor.



Incarceron Serisi


Catherine Fisher, hapishane hakkında bir kitap yazmak istedi ve kişiselleştirilmiş bir mekanik güç tarafından kontrol edilen otomatik bir dünya olan Incarceron'u tasarladı. Incarceron çok geniştir ve köyler, ormanlar, hücreler ve koridorlar boyunca büyür.


Incarceron, fütüristik bir hapishane ve yapay bir dünyadır, yapay bir zeka olan Incarceron tarafından yönetilen canlı bir yapay dünya. Bu yorulmak bilmeyen, insanlık dışı "derece", mahkûmları parlayan kırmızı ışıklar gibi görünen kameralar aracılığıyla izlerken ve merhametsizce her gün ceza ve ölüm dağıtırken tüm yaşamı kontrol eder. Incarceron'dan Kaçış, efsanevi Sapient olan Sapphique'in bu eylemi gerçekten başardığı konusunda ısrar edenler dışında, çok az kişinin inandığı bir kavramdır.


Başlangıçta, Incarceron'un yaratıcıları Sapienti'nin amacı, dünyadaki tüm suçluları hapse atmak ve Hapishane varlığı "Incarceron" yardımıyla kontrol edilen mükemmel bir toplum oluşturmak için ahlaklarını onarmaktı. Mahkumlar ve içerideki yetmiş Sapienti, projeyi denetleyen hapishane müdürü hariç, bu deneydeki tüm değişkenleri kontrol etmek için dünyadan mühürlendi. Ancak, yıllarca tecrit ve mükemmel toplumun başarısızlığından sonra, Muhafız deneyin amaçlarından vazgeçtiğinde içeridekilerin yardım arama veya kaçma yolu kalmamıştı.



1. Kitap: Incarceron (Pegasus Yayınları, Dost Körpe çevirisiyle)


Bir hapishane hayal edin: Öyle büyük ki içinde hücreler ve koridorlar, ormanlar, şehirler ve denizler var. Bir mahkûm hayal edin: Belleği yok, Dışarı'dan geldiğine emin, oysa Hapishane yüzyıllardır kapalı ve şimdiye kadar oradan kaçabilen yalnızca tek bir kişi var.

Bir kız hayal edin: Bir malikanede, zamanın yasaklandığı bir toplumda yaşıyor; bilgisayarlarla yönetilen bir 17. yüzyıl dünyasına kapatılmış, istemediği bir evliliğe mahkûm, hem korktuğu hem de gerçekleşmesini arzuladığı bir suikast komplosuna karışmış.



2. Kitap: Sapphique (Pegasus Yayınları, Dost Körpe Çevirisiyle)


Finn canlı Hapishane'den, korkunç Incarceron'dan kaçtı; ama orayı hatırladıkça acı çekiyor çünkü kardeşi Keiro hâlâ içeride.

Claudia, Finn'in Kral olmasında ısrarlı, oysa Finn kendi kimliğinden bile şüphe ediyor.

Deli büyücü Rix, Hapishane’nin şimdiye kadar sevdiği tek insan olan Sapphique’in Eldiven’ini gerçekten buldu mu?

Keiro, Eldiven’i çalarsa dünya yıkıma mı sürüklenecek?

Biri içeride, diğeri dışarıda.

İkisi de özgürlük arayışında.

Sapphique gibi.



Yazarın internet sitesi: https://www.catherine-fisher.com/





Yazan: Abdullah Furkan Doğan