Kadınlar gidip geliyordu, bazıları bir gece kalıyor bazıları haftalarca bazıları ise yüzüme baktığı gibi benden uzaklaşıyordu. Buna alışmıştım, hiçbir zaman gerçeklerden kaçmak gibi bir huyum olmadı. İnsanlar gelip ve giderler, siz ise bir ömür boyu sanılanın aksine yalnızsınızdır. Yalnızlığı seviyordum, birinin madden varlığı bir süreden sonra bana sıkıntı veriyordu. Alıştığım için mi yoksa gerçekten sevdiğim için mi yalnız kalmaya çalışıyorum bilmiyorum. Üzerine çok düşünmeye değer bir konu olarak görmedim hiç. Hiçbir şey benim için düşünmeye değer değildir. Hiçbir şey üzerine 10 dakikadan fazla zaman harcamam, olan olmuştur, ne olacakları ne de neden olanları düşünürüm, benim için her şey tüm saflığı ve netliği ile karşımda dikilir, bazen gördüğüm gibi uzaklaşır bazen bir gece kalır bazense haftalarca…


Uzun zamandır istediğim şeylere kavuşmuştum, mutluydum, beni seven çok fazla insan bana özenen onlarca dostum vardı. Halim yerindeydi, elime para geçmiş ve istediğim gibi harcamıştım. Kadınlar yağıyordu, sürekli yeni birileri ile tanışıyor, adlarını bile öğrenmeden vücutlarını hafızama kazıyordum. İki kadın benimle aralıklarla kalmaya başladı, hiçbir zaman aynı zamanda değil ama haftanın neredeyse bütün günlerini dolduracak şekilde.Birini bırakıp birini alıyor sonra onu bırakıyordum. Güzel sohbetler ediyor, güzel sevişiyor, bol şarap ve sigara içiyorduk. Beni seviyorlardı, gözlerinden görebiliyordum. İkisi de farklıydı, ikisi de farklı tatlar veriyor farklı zevkleri sunuyordu. İkisi de benim başkaları ile görüşmemi sorun yapmıyor, benden başka kimseyi görmek istemiyorlardı. Küçük evime sığdırabileceğimiz kadar anı sığdırıyor, dilimiz kuruyana kadar konuşuyor, konuşacaklarımız bitince şarap içiyor, şarabımız bitince sevişiyorduk. Günler güzeldi, kendi cennetimi uzun zamandır istediğim hayatı bir nevi kurmuştum. 


Bilmiyorum, elde etmek hazzı yok eder derler. Uzun zamandır hayalini kurduğum cennetten kovulmak için can atıyordum. Daha alımlı, daha tatlı bir elma yoktu, hayır. Sadece sıkılmıştım. Yalnız kalmak istiyordum. Daha çok kendime odaklanmak istiyordum. Bundan 3-4 ay önce kendime odaklanma nedenim, insanlara daha iyi bir beni sunabilmekti. Sunmuştum, insanlar bana bayılıyor, benimle eğleniyor, beni taklit ediyor, kızlar ise beni baştan sona ruhum dahil içlerine çekmek istiyordu. Muhteşem günler geçiriyordum. Rutine binen her şey ilginçliğini kaybediyor, insanlar her gün cennette olmak değil, arada bir derilerinin yüzülüp tuzlu suya batırıldıktan sonra tekrardan cennete girmek istiyor. Başınıza konan elin değeri siz hastalanınca artıyor, her gün sizi şefkatle sevmesi bir anlam ifade etmiyor. Kendime acı çektirmek istiyordum, sanırım bu yüzden yalnız kalmak istiyordum. Şımarıktım, hem de herkesten çok.