Çocuk ve Gençlik Kitabı Önerileri 11: Çocuk, Köstebek, Tilki ve At


Yazan: Charlie Mackesy

Çeviren:Tankut Baler

Yayınevi: Mundi Yayınevi



''Bu kitap herkes için, yediden yetmişe, bazen kendimi her ikisi gibi hissediyorum. Dilediğiniz yerde, dilediğiniz zaman içine dalacağınız bir kitap olsun istiyorum. İstiyorsanız ortasından başlayın. Sayfalarına yazın, köşelerini kıvırın, okunduğu anlaşılsın.'' diyerek başlıyor yazar.


''Köstebek ilk ortaya çıktığında çocuk yalnızlık çekiyor. Vahşi doğaya bakarak birlikte zaman geçiriyorlar. Bence vahşi doğa biraz hayat gibi, bazen korkutucu olabiliyor ama güzel. Dolaşırlarken tilkiyle karşılaşıyorlar. Eğer bir köstebekseniz bir tilkiyle karşılaşmak sizin için asla kolay olmayacaktır. Çocuğun kafasında bir sürü soru var, köstebekse durmadan pasta istiyor. Tilki genellikle sessiz ve hayat onu incittiği için temkinli. At, hepsinin karşılaştığı en büyük, aynı zamanda da en yumuşak huylu şey.'' diyerek de karakterlerini tanıtıyor.


Ciltlerce yazılmış felsefe kitaplarının söyleyemediğini çizgileri ve sözcükleriyle aktarıyor. Dünyada 2,5 milyondan fazla satılan bu eserle bütün çocukların tanışmasını isterim.



Charlie Mackesy: 11 Aralık 1962 doğumlu İngiliz sanatçı, illüstratör ve "The Boy, the Mole, the Fox and the Horse"un yazarı. Ödüllü çalışmaları kitaplarda, özel koleksiyonlarda, galerilerde, dergi kapaklarında, sokak lambalarında, okul sınıflarında, kafelerde, kadın sığınma evlerinde, kiliselerde, hapishanelerde, hastane koğuşlarında ve dünya çapında sayısız diğer kamusal alanda yer aldı. Northumberland'da büyüdü. Kısa süreliğine iki kez üniversiteye gitti ancak ikisinde de bir hafta içinde ayrıldı.


Yazarın sitesine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.charliemackesy.com/





Yazan: Abdullah Furkan Doğan