Hiç karşılaşmadığım, yüz yüze görmediğim insanların benim için güvenli alan haline gelmesi inanılmaz bir şey. Aynı anda birçok şey hissettiriyor ve düşündürüyor. Seviniyorum buna. "Benim gibi kimse yok, bu dünyada asla anlaşılmayacağım" hissini yok ediyorlar. Önceden çok ihtimal vermezdim ama imkansız olmadığını defalarca anladım. Artık çok iyi biliyorum. Çünkü tam olarak benim gibi düşündükleri, tam olarak benim gibi kendilerini ifade ettikleri, bir şeylere tam olarak benim gibi tepki verdikleri sayısız an var. Tam'ı özellikle vurguluyorum, kilit nokta o.


Yalnızca bu da değil, bazen söylemedikleri şeyleri dahi anlayabiliyorum, kastettiklerinden emin olarak. Hiç şüphe duymadan bu kadar tatmin olabilmek, aynılıklara rastlayıp delirmek sahiden inanılmaz. Kulağa çok sığ gelebilir ama değil. Sıradan benzerliklerden bahsetmiyorum asla. İnsanların başka insanlarla ortak noktalarının olması tabii ki çok çok normal. Benim anlattıklarım öyle herkesin görebileceği, yaşayabileceği, bileceği şeyler değil. Büyük çoğunluğunun aklının ucundan bile geçmez hatta. O yüzden böyle yükseliyorum, heyecan duyuyorum. Çok ender bir şey keşfetmek gibi. Hayata dair umudumu yeşertiyor resmen. Bu lükse sahip olduğum için şükrediyorum, şanslı hissediyorum.


Umarım benim gibi olan herkes kendi benzerlerini bulur böyle, garanti veriyorum, hayatınızın aşkını bulmaktan çok daha ruhu doyuran, aklı besleyen bir durum bu. Tabii sizinle bambaşkaysak işler değişir. Dedim ya, "tam olarak" benim gibi oldukları için böyle hissediyorum. Çünkü onlar da benden haberdar olduklarında/olurlarsa böyle hissediyorlar. Yani sadece bizim için geçerli olabilir bu. Sizin frekansınız, sizi bu denli mutlu edecek şey farklıdır. Bu yazı sanki gizli bir tarikata üyeymişim gibi bir havaya girmeye başladı. Birileri akli dengemden şüphe duymaya başlayabilir. Müritlere sığınmaya gideyim en iyisi.