Değişen değerler ve öncelikler...


Öncelikler, virgülden sonraki, basamak sayısı diye tabir ettiğimiz hususun önem kazandığı sıralamadır, buradan tüm insanları temyize götürüyorum. Hiç kimse ömründe bir an bile meşgul olmuyor, her şey önceliklerden ibaret. Yoğunluk yalanı! Öncelikler vardır. Bir insana oturduğunuz yerden bahaneleri sıralayabilirsiniz. Dürüstlük ve öncelikler esas alınmalıdır. Özellikle günümüz insanı... “Aman devam.” diye tepki veriyorlar!


Öncelikler ölçüdür, tartıdır diyorum.


Birisinin size ya da sizin ona verdiğiniz değer, önceliklerle en şaşmaz şekilde ölçülebilir. Davet ve tavsiyelerinize! Karşılık gelen cevap en ideal kıstaslardır. Davet edeceğiniz yeri beğendirmek zorundaysanız size değil davet edilen yere geliyordur. Çağrınıza! İki elim kanda da olsa, cevabını alıyorsanız, bunun ne demek olduğunu biliyorsunuz. Gelirdim ama diye, başlıyorsa ve konuşmalarınızı tavsiyelerinizi de kulak arkası ediyorsa... ilişkilerde ise biz olamamışsanız.. Sizin onun kafasındaki yeriniz o kadardır.!


Hayır! Kişilerin size karşı hâl, hareket, tavır her şeyde, her şekilde yanaşımı sizin onun yanındaki değerinizi gösterir. Arkadaşlık ve ilişkilerinizi bitirin demiyorum. Ama öncelik sıralamasındaki yerinizi bilin. Dünyanın her yerinde her gün devam eden sayısız kavgaların ve tartışmaların, şuur altı sebeplerinden birinin de, öncelikler anlayışı farkından ileri geldiği görüşündeyim. Herkese düşen ilk görev, çevresindeki insanları onun hakkında bildiği ve az çok saygı duyduğu önceliklerini, ikide bir değiştirip, karşısındaki insanları şaşırtmamalarıdır. İkide bir tavır değişikliği güvensizlik yaratır. Güven ve saygıyı, istikrarlı ve dürüst bir karakter sağlar.


Zaman, dünya insanları arasında eşit dağıtılan tek şeydir.


Sana ait alanı bu kadar önemli yapan, onun için harcadığın zamandır.


"Bu dünya için kendini paralaman gülünç."