Hakketen ya nasıl sattık ruhumuzu şeytana? Siz şimdi söylemezsiniz bilirim ben sizi. Ben söylüyorum, hazır mısınız?


Benim ruhumu satın almak için yüzlerce şeytan geldi, bu dünyada bir insanın isteyebileceği güzel ne varsa teklif ettiler ruhum için. Hiçbirini kabul etmedim. Sonra bu ünümü duyan bilge bir şeytan dayandı kapıma. "Bir insanın dünyada isteyebileceği güzel her şeyi reddettin, söyle, yalvarırım söyle ne istiyorsun ruhun için?" diye yalvardı bana.


Ruhum değerli olduğunda değil bunları redettmem bilge şeytan, hatta benim ruhumu satın almak dünyanın en kolay şeyi. Ancak ruhumu satın alman karşılığında yapmamı istediğim şeyler bitince artık sen şeytan kalır mısın bundan şüpheliyim.


"Nedir ruhunun bedeli, ne yapsam ruhunu satarsın bana söyle nolur söyle!" dedi o bilge şeytan.


Sana ruhumu satarım ama; beni kendime karşı yani kendimin en büyük alçağı, en kurnaz casusu, en acımasız düşmanı, en adi haini yapacaksın. Ama yetmez, yetmez! Beni öyle bir kaybedeceksin ki kendi karanlığımda, öyle bir yolumu şaşırtacaksın tanıdığımı sandığım benliğimde, hiç hayal edilmemiş acılarla dolu bir cehennem yaratacaksın içimde ve beni oraya öyle bir tıkacaksın ki, insanların birbirine yaşatmaması gereken ne kadar acı varsa bana öyle bir yaşatacaksın ki, okunmuş veya okunmamış ne kadar lanet varsa onlarla beni öyle bir lanetliceksin ki, dünya üzerindeki tüm sınırlarla beni öyle bir kuşatacaksın ki, kırılmayacak ne kadar zincir varsa beni öyle bir zincire gereceksin ki, insanlığın kaçtığı ne kadar karanlık varsa beni öyle bir boğacaksın ki o karanlıklara şeytan, işte o zaman senin karşında hiç tereddüt etmeden, öylece, dünyanın en kolay şeyi gibi satayım ruhumu. Şimdi söyle, bunları yapabilir misin?


Şeytan kalakaldı. Söylediklerimden değil,gözlerimin içindeki beni gördüğünden. "Sen, gözlerinin içindeki sen, gerçek sen. Ben senin gözlerinin içindeki gerçek sene bakarak şeytanlığımı kaybettim" dedi. Ve koşarak kaçtı, ağlıyordu...


Ben kim miyim?


Evet, ben ruhumu şeytana satmıştım, ama ruhumu bir şey karşılığında satarak değil, kendimi kendimin şeytanına dönüştürerek yapmıştım bunu.


Yani ben diğer şeytanlar gibi değilim, belki de ben, dünyada kalan tek gerçek şeytanım.


5 Mayıs 2021