Doğdunuz; belki dünyayı kurtarabilecek, yaşama çok katkısı olabilecek potansiyeli olan bir bebek olarak, yani herkes gibi. Doğup büyüyüp asla tam potansiyelini kullanamayıp neden yaşadığını bilmeyen, kendini sürekli kandıran, dert edebileceği mükemmel şeyler varken aptalca bir sistem kurup kendini para kazanmak ile meşgul tutan, gökyüzüne baktığında her şeyi anlayabilecek olan potansiyelini çürüten sistemler kuran, dünyanın güya en üstün türü değil miydi insan?


Yedi yaşınızdaki halinizi düşünmenizi istiyorum. Sırıtarak okula gidiyorsunuz, daha birinci sınıfa, sırıtıyorsunuz çünkü bilmiyorsunuz hayvan gibi insan yetiştirildiğini, okulun size asla kendinizi bulmakta izin vermeyeceğini, sınavlarla üstünüzde oluşturduğu stres ile beyninizin gelişmesini engellediğini, merak ettiğiniz bir şeyi öğretmeninize sorunca size "Düşünmemelisin böyle aptalca şeyler." diyeceğini hatta bu yüzden size kızacağını, şu anki sistemin amacının aptal ve düşünmeyen insanlar yetiştirmek olduğunu, beyninizin aç olmadığı halde sırf düşünmenizi engellemek için aslında görmeniz gereken derslerin yerine başka dersler konulduğunu bilmiyorsunuz. Bilmediğiniz için sırıtıyorsunuz, aynı şu an neredeyse dünyadaki herkesin insanlığın ne kadar boktan olduğunu bilmediğinden dolayı sırıttığı gibi sırıtıyorsunuz. İnsanlığın çok iyi olabilmek gibi bir seçeneği varken boktan olmayı seçtiğini bilmiyormuş gibi sırıtıyorsunuz.


Sizden düşünmenizi ve araştırmanızı istiyorum, insanların hayatlarında yapmaya karar verdiği şeyleri, dayatılmış yaşam tarzını, kurduğumuz sistemleri, insanın nasıl bir varlık olduğunu, insanın tarihini ve bunun gibi dünyayı anlamanıza yardım edecek durumlar hakkında düşünmenizi ve araştırmanızı istiyorum. Düşüncelerinizin sonuna gitmenizi ve anlamanızı istiyorum. Bence çoğunluk düşünen insanlar olmadıkça teknolojiyi ve bilimin diğer dallarını ne kadar geliştirsek de insanlığı geliştirmediğimiz sürece dünya böyle boktan bir gezegen olacak. Ve bunu yapmak sizlerin, yani bizim elimizde. Peki siz ne yapacaksınız?