Her ahlaki kural kendi döneminin saçmalığıdır.
Örneğin, günümüzde evliliklerin bizim kültürümüzde ahlaksal bir gereklilik olduğunu varsayıyoruz. Bundan yüzyılllar sonra belki bu kural çiğnenmiş olacak ya da unutulup gidecek. Diğer bir örnekte ise ilkel kabilelerde aynı aileden, iki farklı cins kardeşler belli bir yaştan sonra aynı ortamda bulunamazken günümüzde ise bu kural yıkılmış ya da saçma bulunup unutulmuş durumda.
Her dönemin kendi totemi ve tabusu mevcut.
Bu dinlerde de mevcut. Biri şu et yenmez, öbürü de yenir diyor ve kendi ahlaksal normlarını oluşturuyor.
Bize doğru salt bir gerçeklik ve doğruluğu anca kendi dönemimizin eğilimi doğrultusunda varabiliriz.
Eğilimimiz neyse ve nereden geliyorsa ona göre şekil alır, ona göre biçim alırız. Eğilimimiz neyse biz de oyuz.
Her hakikat kendi benliğimizde bize salt gerçeklik sunar. Hakikat yalnız bizim kafatasımızın içinde bize gerçek diye kabul ettirenden başka bir şey değildir, bu her şeyde böyledir ve böyle işler.
Doğan Adın
2022-07-30T09:19:27+03:00İMZ, yorumun için sana çok teşekkür ediyorum bize salt ahlâk sadece kendi benliğimizde bulunuyor bu da tamamen bireyci düşünmemiz olduğu için Arabistan örneğinde ise onlar bireyci düşünüp bunu topluma yayıyor
"Her ahlâk kendi döneminin saçmalığıdır"
Zeynep Demiryürek
2022-07-30T09:12:55+03:00İlk cümlenize çok katılıyorum. Toplumsal olarak kendi çağımızın insanı olmaya çalışsak da bulunduğumuz çağ dışında bulunduğumuz toplum da çok önemli . Örneğin şuanda Arabistan da hala karşı cinslerin bir araya gelmemesi için bir çok kurallar var. Çok beğendim kaleminize sağlık.
Doğan Adın
2022-07-29T22:15:35+03:00Teşekkür ederim gezgin bey:)