İnsan neyi kaybetmekten çok korkarsa onu kaybedermiş derler, inanır mısınız, gerçekten de öyleymiş. Kafamda bu gece çok sevdiğim bir şarkıdan büsbütün kaybettim bana dokunmayın sakın dizesi dolanıp duruyor. Sahiden öyle mi? Hem kendimi hem onu kaybetmiş olmam sanırım aklımı da kaybetmemi beraberinde getirmek üzere. Düzen bozuldu ve aklım savrulup gitmek üzere, belki de gitti de ben hala oralarda bir yerde zannediyorum.

Yalnızlığın ne demek olduğunu hiç bu kadar derinden hissetmemiştim, onun sesini duymadan geçen bu kadar uzun bir zaman yaşamadım hiç. Yenik hissediyorum, kaybetmiş ve çaresiz… Bir savaşa girmeden mağlup olmuşum, silah sesleri de kesilmiş, sessizliğin garip çığlınıysa sadece ben duyuyorum ve kulaklarım sağır olmak üzere.

Kimse duymuyor mu? Bu gece ne kadar da sessiz dünya ya da ben mi yitiriyorum aklımı? Lütfen bir ses gelsin, bu sessizlik aklımı yitirmeme neden olacak.

Bugün yaşadığım her şey bir film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Sahiden mi, diye soramadan edemiyorum kendime, bu kadar kolay olmamalı vazgeçmek, bu kadar kolay değil birine sırtını dönmek.

Yapayalnız hissediyorum, etrafım kalabalık ama ben yapayalnızım. En garip olanı da kimseyle konuşmak istemiyorum. Bunca sessizliği yalnızca bir ses bozabilir ya da ben yalnızca onu duymak istediğimdendir bilemiyorum. O sesi hiç duymadan yaşadığım zamanları ziyan sayarken, hayır kaybetmek istemiyorum.

Aşk ne garip bir şeymiş, şimdi anlayabiliyorum. İçimde dolanan korkuyla karışık şu deli hisler anlatıyor bana aşkın gerçekte ne olduğunu ve ne kadar gerçek olduğunu.

Boğazıma oturan yumru gitmiyor, vücudumun her yanından kapkara eller çekiştiriyor sanki beni, sonra o eller yavaşça boğazıma doğru gidiyor, boğulacakmışım gibi hissediyorum ama en kötüsü de boğulmuyorum ve nefes almaya devam ediyorum.

Bir ses duymak istiyorum, bir fısıltı bile yeter şimdi bana ama duyamıyorum, sessizliğin beni sağır ettiği yetmezmiş gibi bir de nefes almaya devam ediyorum.

Karanlık… Hiçbir şey göremiyorum. Ben kimim ve ne yapıyorum, bilmiyorum.

Bir ses duymak istiyorum.

Bir ses duymak istiyorum.

Bir ses duymak istiyorum.

Hem seni hem de kendimi kaybetmekten delicesine korkuyorum, sesini duymak istiyorum.