Şeytani düzen! Nedir dersiniz? Öğrendiklerimi, düşündüklerimi aktarmaya çalışayım.


İnsanı ezen, sömüren, aşağılayan herşey şeytanidir. Kula kulluk, diktatörlük, baskı şeytanidir. Her türlü imtiyaz, adam kayırma, kibir şeytanidir. İnsanı saptıran mülkiyet bile yeri gelir şeytani olur. Köleleştiren, cahilleştiren iktidar şeytanidir.


Bunlar Kur'an'dan yola çıkarak ulaştığımız yargılar. İşte Kur'an'ın ve İslam'ın bu şeytan anlayışı sahipsiz kitleleri kendine çekmiştir. Yani insanın onuru, özgürlüğü esastır.


Kuran "o aldatıcı şeytan sizi Allah ile aldatmasın" der. Ölçü budur. Din adına eziyet gören varsa düzen gene şeytanidir. Alevilerin haklarının verilmemesi bu bağlamdadır.


Peki şeytan deyince bugün ne anlıyoruz. Bugün şeytan insanın içinde ve indan denetlenmesi, sınırlanması gereken kötücül varlık olmuş. Türkmen kitleleri kendine çeken insani bilinç kaybolmuş (kısmen alevilikte sürüyor)


Bugün insan şeytan yerine konuyor, aklı ve eylemleri Allah'ın egemenliğiyle çelişmesin diye iktidar sahiplerine ( şeyh, vb) kayıtsız şartsız itaat getiriliyor. Partiler, vakıflar dernekler de iktidar görevi yapıyor. Allah ile aldatılmayalım. İyiliği yücelterek bu şeytani gidişata karşı duralım.