SAHAF, genel anlamıyla eski, artık basımı yapılmayan ya da ikinci el dergi ve kitapların alınıp satıldığı veya başka bir kitapla değiştirildiği küçük işletmeler ile bu mesleği yapanlara denir. Şöyle bir baktım, başta İstanbul olmak üzere birçok kentimizde sahaflık yapanlar var. Daha önce bir sahaf dükkanına giderek eski kitaplara baktınız mı hiç. Oralarda burnunuza eski eserlerin kokuları gelir. Bazılarının üzeri raflarda dura dura tozlanmıştır. Sahaflık yapanlar genelde meraklı, güleryüzlü insanlardır. Tahmin edeceğimizden öte bazıları öyle şeyler okumuş ve biliyordur ki duyunca çok şaşırıverirsiniz.


Şimdi sizlere benim de yeni tanımış olduğum ve sanırım Türkiye'de birçok kimsenin daha önce tanıyor olabileceği birinden ve yaptıklarından bahsetmek istiyorum. Bu kişi Emin Nedret İşli.


Kendisi İstanbul'daki meşhur sahafcılardan biri. Sahafcılar Dernek Başkanı aynı zamanda. Çok yönlü kişiliği ile eski eserleri alıp satmanın dışında bunlardan edindiklerini topluluklara hitap ederek de anlatan biri.


İlginç konuları ele aldığı birçok kitapları da var.

Linki bu https://www.kitapyurdu.com/yazar/emin-nedret-isli/19625.html


Onun hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlere bu kaynağa bakabilir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Emin_Nedret_%C4%B0%C5%9Fli


Emin Nedret İşli'nin 17 Aralık 2022 yılında yapmış olduğu Hayata Dair Konuşmalar isimli söyleşisi çok güzel. İzlemek ve anlatılanlardan faydalanmak isterseniz

https://www.youtube.com/watch?v=GEi2q9F98nk buradan bakmanızı öneririm.


Sevgiyle kalın.