Eminem'in, çoğu kişi tarafından en iyi albümü olarak görülen, aynı zamanda hip-hop tarihinde de en iyi albümlerden birisidir MMLP.


Albüm her anlamda Eminem için tepe noktasıydı. Tek kötü şarkı olmaması, şarkıların ölümsüzlüğü, tekrar tekrar dinlenebilirliği, sözler, kelime oyunları, mecazlar, beatler, albümün genel teması, şiddet ve mizahı aynı anda barındırması ve daha pek çok şey bu albümü kusursuz yaptı.


Albüm ilk haftasında 1.76 milyon satarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda, bir haftada en çok satan solo albüm unvanını on beş yıl sürdürmüş ve yedi yıl önce Adele, 25 adlı albümü ile Eminem'i geride bırakmıştır.


Albüm, gelmiş geçmiş en çok satan rap albümü ve en hızlı satan rap albümü unvanını hala korumaktadır. Dünya çapında şu ana dek 32 milyondan fazla satmıştır. Çıktığı yıl ise 8 milyon satarak o yılın tüm müzik türlerinde en çok satan albümü olmuştur.


Albümün ilk single'ı The Real Slim Shady idi. Şarkı, Billboard'un Billboard Hot 100 listesinde 4, İngiltere single listesinde 1. sıraya oturmuştu. 


İkinci single olan The Way I Am, İngiltere single listesinde 8, Billboard Hot 100 listesinde 58. sıradaydı.


Üçüncü single Stan ise, hem İngiltere'de hem de Avustralya'da bir numaralı single konumundaydı.


I'm Back şarkısı, 3 Nisan 2001 tarihinde, Fransa'da single olarak yayınlandı ve listede 49. sırada yerini aldı.


Albüm genellikle olumlu eleştiriler alsa da eşcinseller hakkındaki söylemleriyle kınandı. Rolling Stone dergisi, albümü tüm zamanların en iyi 500 albümü listesinde 244. sıraya koydu. (The Eminem Show'u 317. sıraya koymuştu.)


NME Magazine dergisi, albümün çağdaş toplum gidişatını saldırgan sözlerle ve doğru şekilde uyardığını söyleyerek, albümü övdü.


Entertainment Weekly dergisi, 2000'li yılların en iyi işlerinden birinin The Marshall Mathers LP olduğunu yazdı.


Ayrıca albümde; Christina Aguilera, Fred Durst, Carson Daly gibi birçok önemli kişiye göndermelerde bulunduğu için gerek sanatçılar tarafından, gerekse onların fanları tarafından çok iğnelendi.


Albümün ilk adı Amsterdam'dı. Sonrasında Marshall Mathers adlı parça kaydedilince, Eminem albümün adını The Marshall Mathers LP olmasını karar verdi.