“Evrensel”

Non-Binary. İnsanların dış görünüşleri cinsiyetleri hakkında bilgi vermez. Önemli olan hissettikleridir. Yaptığım kafa da 2 cinsiyetten parçaların birleştirilmesiyle oluşturuldu. Belirli tek bir cinsiyete ait değildir.

Baykuş bu resimde en karanlık görsel gibi dursa da bilgeliği temsil eder. Bilgilerinizi yarım yamalak bırakmamaya gayret edin. Ya bilin konuşun ya da bilmeden zanlarınızla konuşmamanız insanlık adına daha faydalı olacaktır (hatta hayvanlar adına da). Yarım yamalak bilgilerinizi biliyor gibi izah etmeniz, bilmek üzere olan insanları da etkiler. Bulaşıcı hastalık gibidir. Tam anlamıyla bir “hastalıktır”.

İnsanın ölümü, doğumunun bir nevi yansımasıdır. Büyük benzerlikler taşır. Biri bir bilinmezlikten geliş, biri bir bilinmezliğe gidiştir.
Tüm tehditlere rağmen sevin.

İnsanı insan olduğu için sevmek, belki de bir düşünce ürünüdür. Her ne kadar sevgi kalple gerçekleşse de bugünü kendinize ve düşüncelerinize ayırıp sizden farklı olan insanları düşünerek geçirin. İnsanların yaratılışlarını sorgulamanın ne kadar mantıklı olduğunu düşünelim bugün. İnsanca yaşamayı, insanca yaşatmayı düşünelim ve yarın, rengi bizim rengimizden farklı olan komşumuza gözlerimizdeki ışığa zarar vermeden bakalım, cinsel yönelimi bizden farklı olan arkadaşımızın aslında bizimle aynı olduğunun farkına varalım; senin sevgiline duyduğun sevgiyle onun sevgilisine duyduğu sevginin arasında ufacık bir fark bile olmadığının farkında olarak devam edelim hayatımıza, kültürü bizimkinden farklı biriyle aynı sofraya oturalım, önemli olanın yedikleriniz değil kimlerle yediğiniz olduğunu görerek. Ve şimdilik bedenimizle değil belki ama ruhumuzla sarılalım insana. 🌈🐙✨