I: Süveyda

Kalbim titriyor. Dünyanın bu kadar ses çıkarabildiğini bilmiyordum. Dünyanın bu kadar hızlı döndüğünü, dünyanın yakaladığı kediyi nefretle ve neşeyle dönerek parçalamak isteyen bir köpek gibi döndüğünü; dünyanın böyle panik halinde döndüğünü bilmiyordum. Kalbim içinden bir kalp daha çıkarmak üzereymiş gibi titriyor.


II: Hasım

Çocukluğumun sevimli canavarları en çirkin yüzleriyle etrafımı sarmış gibi, saracak gibi ve çiğ çiğ yenecekmişim gibi... Vücudum canavarlara tepki veriyor. Canavarlarımın varlığı beni esir aldı. Canavarları göremiyorum ama burada olduklarını biliyorum. Evin içinde odadan odaya koşuyorum. Canavarları kandıracağımı ve benim peşimi bırakacaklarını sanıyorum. Don Kişot değilim ben, yel değirmenlerinin benimle savaştığına yemin ederim!


III: Vaveyla

Bağıra bağıra şarkı söylüyorum. Boğazımdaki damarlar tenimin üstüne sonradan yapıştırılmış gibi şişiyor. Var olan tüm sesleri kullanır gibi bağırıyorum. Onun sesini bastırabilirsem huzura ereceğim. Bağıracağım ve damarlarım fışkıracak yerlerinden. Elimdeki damarlarla onun sesini keseceğim. Kesemiyorum. Dünyadaki tüm sesleri kullansam da onun sesini kesemiyorum.


IV: Vuslat

İyiyim. Konuşmadan oturuyorum. Sonunda yalnız kalabildim. Neşeli sayılmam, neşede gözüm yok. Kalbim henüz toparlanamadı ama az sonra yalnız kaldığımızı kabullenecek. Baktığım yerde kalıyorum. Baktığım yere dönüşüyorum. Dolaba baktıysam dolap, uçuruma baktıysam uçurum, ateşe baktıysam yangın oluyorum. Bir tek nefret olamıyorum. Nefret olsam ateşimle yakacağım. Ben küle mi dönüyorum?


V: Zebun

Uykum var. Çok yorgunum. Odadan odaya koşmadım. Dolaba, uçuruma, ateşe bakmadım. Canavar dahil kimse adım atmadı bu eve. Çok yorgunum. Çok koştum ve çok baktım ve çok konuştum. Boğazım ağrıyor ama sesimi bir kez yükseltmedim. Oldum ve olmadım. Kaçtım ve kovaladım. Öldüm ve yaşadım. Cesurdum ve korkaktım. Savruldum ve çakılıp kaldım. Çok yoruldum. Uykum var. Sonsuza kadar.


VI: Niktalji

Bir ses duydum. Yan odada kavga ediyorlar. Üst katta katliam var. Alt katta ölü bir bebek doğuyor. Çığlık atacağım. Atamam. Her odada savaş var. Ben oturuyorum. Kalbim titriyor. Dünyanın bu kadar ses çıkarabildiğini bilmiyordum.