Sevdiğim bir topluluktan bahsetmek istiyorum. Yanlış bir şey yazmam umarım.

Birkaç ay önce Instagram'da bir sayfada rastlamıştım. İstanbul Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerden bazıları Temel Farsça, Farsça Metin Okumaları, Osmanlı Türkçesi, Arapça ve şu an sayamayacağım bir sürü dersi ücretsiz olarak veriyorlardı.


(Eğer bu derslerle ilgilenenleriniz varsa İnstagram ve Twitter üzerinden @iufarkut (Farsça ve Kültür Topluluğu) ve @iudodet (İ.Ü Dodet Kulübü) hesabıylarıyla iletişime geçebilirler. Bu sayfalardan daha doğru ve detaylı bilgi alabilirsiniz.)


Ders olan günleri iple çekiyorum çünkü dersler hem çok verimli geçiyor hem de hocalarımız çok başarılılar. Her şeyi bıkmadan, usanmadan ve tekrar tekrar anlatıyorlar. Ve çok sabırlılar. En önemli kısmı bu bence. Hocalardan bazıları şu an galiba 3. ya da 4. sınıfta ama bence eğitimlerini çok iyi almışlar. Bu işi gönüllü olarak yapıyorlar ama sonuçta kendileri de öğrenci. Yaptıkları şey özellikle böyle bir dönemde insanlara yeşilli beyazlı bir dal uzatmak gibi. Özellikle Kadir Demir ve Mehmet Soymaz gibi öğretmenlerden ders almak bir ayrıcalık olsa gerek.

Emek verip bir uğurda çalışan insanların desteklenmesi, takdir edilmesi ve başarılarının dile getirilmesi taraftarıyım. Çünkü sevdiğimiz, takdir ettiğimiz; herhangi bir insanı, bir grubu, bir oluşumu desteklemediğimiz ve duyurmadığımız zaman o şeyin elimizden kayıp gittiğine şahitlik edebiliyoruz. Tecrübeyle sabittir. :)