Bir şey demek istemiyorum, bir şey söylüyorum. Boğulurken fikirlerin çıkmaz sokağında, fikrin ince gülünü koklamak istiyorum. Duyguların, hislerin merkezinde değil, uçurumların merkezine birbirimizi itelerken "aman sakın uçuruma düşmesin" diyen çıkar mı bilmiyorum! Çok mu absürt düşünüyorum?

Aslında cevap yanlış yaptığımızın tam tersinin hareketinde, yani kötülüğün neden yapıldığının sorusunun cevabı iyilik yapınca bulunmuş olunuyorken neden hâlâ cevap bulanlar yok acaba? Yoksa ben mi saçmalıyorum? Saçmalıyorsam düzeltin, doğrusu nedir bileyim, bilelim ve bir orta noktada buluşalım.


A- Ayakta yolculuk yaparken az düşündüm. Bence haklısınız, haklı olmanız her şeyi değiştirme hakkını size vermez. Haklı olmakla size inanın ki madalya da takmayacaklar, dokuz köyden kovacaklar, sizin de benim de dediğimiz gibi biz yirmi köyden de kovulsak doğruyu söyleyeceğiz ya da doğru olanı bulacağız.


B- Bunca söze gerek yok desem de ansiklopedilerce anlatsanız anlamayacaklar, siz kendi yolunuzda eksik olanları tamamlayın, zamanla herkes belki düzeni, ritmi, hareketi, güzelliği görür ve aynısını yapar, yapar mı?


C- Camdan dışarıya bakan Cavidan, akşam olduğu halde eve dönmeyen eşinin neden geç kaldığını düşünürken içinde tarifi olmayan bir sıkıntı, balkon camından dışarıya bakarken içindeki korkunun şiddetinden camlar kırılacak gibiydi!


D- Dünyamızda on binlerce masum insanın hayatı pahasına zalimi destekleyenlerin var olmasıyla masum insanlara yardım edememenin sancısı bizi boğarken nasıl bu sancıdan, boğucu havadan kurtulabiliriz ki? Zalimin suratına okkalı bir tokat atmadan atabilir miyiz? Yoksa boğucu havanın içinde boğulmaya devam mı ederiz, bilemiyorum!


E- Enginde yelkeni ile yolculuk eden Emin, varacağı yeni limanlarda yeni bir hayata başlamanın heyecanı içinde iken acaba varacağım yer kaçtığım yerden daha mı kötü olur endişesi içinde boncuk boncuk terleri döküyordu alnından ta sırtına kadar.


F- Farklı bakış açısıyla bir beyin fırtınası içine girdim, umarım bana faydalı olur. Bizi değil de toplumu ayakta tutan değerlerin etrafında olmak için çaba içinde oluruz, yoksa bireysel kazanımlar bize fayda sağlamayacak, siz ne dersiniz acaba?


G- Gördüğüm ve anladığım kadarıyla insanların düşüncelerindeki tutarsızlık nedeniyle ortaya çıkan rahatsız edici duygu, his ve anlayış durumuyla yaşadığımız kaosu ortaya çıkarmaktadır. Bunun sonucunda duyulmayan pişmanlığın var olmasıyla bu ilerleyiş devam edecek gibi, ta ki sonunda bizler bu yanlışlıklarımızdan pişman olup tutarsız fikirlerden vazgeçene kadar...


H- Hâlâ içimizde var olan bilinçsizlik ölçeğinin torbasının bilinçsizlikle dolduğunu, bunu boşaltarak bilinçle doldurmak için acilen bir toplantı yapılarak bu yönde bir çalışma ile doğru kararların alınması için çabalar sarf ederken toplantı yapacağı tarihi ve çağıracağı profesör, akademisyen ve araştırmacıların kim olması gerektiğini düşünüyordu.


Bugünlük de bu kadar olsun, selamlarımla...