Herkes sevmez öyle karamsar, yağmurlu havaları. Herkes güneşli, sıcacık günlerin insanı olmayı daha uygun bulur. Ama şöyle bir hayatımıza dönüp bakarsak yaşantımız da havalara ne kadar uygun değil mi? Her insan günleri güzel geçsin, sağlığı yerinde olsun, ayağı taşa dahi takılmasın ister ama olmaz. Öyle her istediğimiz olsaydı değer nedir bilir miydik? Tabii ki bilmezdik.


İnsanlar belirli dönemler geçirirler, o dönem çoğu sıkıntıların üst üste geldiği, pes etmeye en yakın olduğumuz dönemlerdir. Fırtınalı havalar gibi, mesela ağaç, yapraklarının tek birini bile kaybetmek istemez ama o fırtına onu öyle bir ele geçirir ki engel olamaz. Tüm yaprakları oradan oraya savruluverir. Gücü de yetmez toplamaya. Mecbur, diğer fırtınalara tek başına göğüs germesi gerekir. Tek başına dimdik savunur kendini. Bizlere de olur ya bazen zor zamanımızda ağlarız, çaresiz hissederiz kendimizi. Haliyle en yakınımızdakilerden belli etmesek bile bizleri korumasını, yanımızda olmasını isteriz. Kimisi olur çünkü gerçekten bize değer veriyordur. Kimisi oldum zanneder ama siz onun aslında sizinle olmadığını hissedersiniz. İşte bu bizlerin fırtınalı dönemi. Bırakın sizinle olmak istemeyen olmasın, sizden bir olumsuzlukla kopabilen kopsun gitsin. Önemli olan bu fırtınalı dönemde kendimizden kopmamamız. Herkes gelir geçer, insan yine kendiyle baş başa kalır. Bunun bir de fırtınadan sonrası var tabii ki, mesela ağacımız o fırtınadan tek başına çıktı ama güneşli günlere gelince bir sürü yaprağı daha ona katıldı. İyi gün dostlarımız gibi tıpkı. Ağaç onların yine gideceğini adı gibi biliyor. O yüzden onları hafif bir rüzgarla deniyor ve ondan kopan yaprakları izlemeye başlıyor. Ona kalan yapraklarla o çok güçlü fırtınayı bekliyor. O yapraklara değil kendine güveniyor.


Bir gün hayatımızdan gitme olasılığı olan insanları bir yaprak gibi mecburiyetten hayatımızda tutmayalım. Hayatımızın fırtınalı günlerinde muhakkak bir güneş küçücük bir pencerede bizlere bakarak orada olduğunu hatırlatacaktır. Büyük fırtınalar bazen sonun değil yeni bir başlangıcın habercisidir. Kendinizin kalbini kırmayın, kırdırtmayın.