Özlemek ama özlenilen şeyin artık eski özlediğin şey olmadığı gerçeği, özlediğini özlediğin haliyle bulamamak belki özlemin bile değişti.


Çok özlediğim şu günlerde özlenen şeyin geçmişte olduğu yaşanmış bitmiş bir şey olduğu ama gelecek icin bir özlemden bahsetmediğimizi farkettim. Acaba geleceği özlemek nasıl bir şey olurdu diye daldım düşüncelere.


Bence geleceği özlemek diye bir şey olsaydı bu kesin ihtimaller olurdu kafamızda kurduğunuz ihtimaller...


Tıpkı geçmişi özlemek gibi geçmiş yaşandı bitti günümüzde geçmişten izler görmeyi umuyordun elbette var kıyıda köşede ama uzaksın ve bir daha yaşananlar yaşanmayacak geçti ve bitti geleceği umuyorsun gelecekten umuyorsun beklenti içindesin yaşanacak ihtimaller kuşatıyor zihnini yine sağlam bir zemine oturtmak istiyorsun belki bir istatistik kuruyorsun kafanda geleceğe ihtimal biçiyorsun daha yaşamadın belki ihtimaller gerçek belki değil geçmişte de bunu yaptın ihtimallerle yola çıktın geleceğe de aynısını yapıyorsun.


Geçmiş ihtimalleri özlüyor gelecek ihtimalleri de şimdiden özlemek için ön hazırlığını yapıyorsun.Geçmişi geleceğe yama yapmışsın halbuki gelecek yeni alınmış bir giysi sen yamalı geleceğini özlüyorsun.