Ruhum çok yoruldu ve ben artık huzur bulmak istiyorum. Denedim, yaşamayı denedim. Düşünmemeyi, mutlu olmayı, her şeyi arkamda bırakmayı, en çok da unutmayı denedim. Başaramadım; yaşayamadım, unutamadım. Aklıma kazınmış anlardan kaçamadım ve onlarla yaşamayı öğrenemedim.

Gitme vaktim gelmiş. En acısız olanını aradım ama ruhum derin acılar içindeyken bedenimin acı çekmemesi haksızlık olmaz mı? Olur, bu yüzden yaşamıma dibi kayalık olan bu uçurumdan atlayarak son vereceğim.

Yaşamım boyunca beni dinlemediniz, hep sıranın size gelmesini beklediniz ve ben de dinlemediğiniz için anlatamadım, "Yaşayamıyorum." diyemedim. Gözyaşlarımı görmediniz, çığlıklarımı duymadınız. Siz beni hep yok saydınız. Sakın ölünce arkamdan sahte gözyaşlarınızı dökmeyin. Çünkü benimle dökmedikten sonra o gözyaşlarını, arkamdan dökmeniz samimiyetsiz olur. Hiçbir sorunum yoktu size göre. Mutluydum, umursamazdım, duygusuzdum. Değildim, hiçbiri değildim. Ama siz bana o kalıpları yapıltırmıştınız bir kere. Çıkartmaya çalıştımsa da beceremedim, çıkartamadım o kalıpları üstümden.

Sizin görmediğiniz, görmek istemediğiniz sorunlarla ben artık baş edemiyorum. Ruhum bir bataklığa battı, siz tutunduğum dalları kopardınız. Artık bir önemi yok ve her şeye rağmen affediyorum sizi. Benim alamadığım nefesleri doldurun ciğerlerinize. Benim yaşarken bulamadığım huzuru siz bulun ve mutlu olun, çok mutlu olun.

Hep ondan korktuğum için başka yollar arayarak ertlediğim bu sonu, şimdi onun beni affetmesini umarak gerçekleştiriyorum.

Ben gidiyorum. Yaşarken dinlenemeyen ruhumu dinlendirmeye gidiyorum ve bu gidişin dönüşü yok. Huzuru yaşarken bulmanız dileğiyle, hoşça kalın.

"Bahadır Sağlam - Gidiyor Gibiyim" bu da sonumun şarkısı.


• Nobody