Sana iyi hissettirmeyen, seni şüpheye düşüren yerlerden gitmeyi bildiğin için sana minnettarım. Kafandaki soru işaretlerini gerektiğinde noktaya çevirdiğin için sana minnettarım. Kendine iyi davranmayı hatırlamayı bırakmadığın, ne istediğini bildiğin ve söylemekten çekinmediğin için sana minnettarım. Şanssız mücadeleler vermiş olabilirsin ama inan ki bir kapı kapandıysa, başka bir kapı açılması gerektiği içindir. Nahif ruhunu ferah tut ve önceliğin her daim kendi mutluluğun olsun. Çünkü yürekten söylüyorum ki bunu hak ediyorsun.


Sana en çok sen lazımsın. İçinden geldiği için söylediğin ve yine içinden geldiği gibi davrandığın hiçbir an için pişman olma. Geçmişinle yüzleştiğinde yüzün kızarmasın çünkü onları daha iyi bir sen olmaya adım atmak için yaptın. Keşke o hatayı yapmasaydım diye düşünme çünkü bunun senin için yanlış olduğunu düşünebiliyorsan sebebi, geçmişte o hatayı yapmış olmandır. Her şeyin bir nedeni vardır, yaşaman ve tecrübe etmen gerekiyordur. Bazen çıkmazda hissetmenin nedeni, kendine pusula olmayı öğrenmen, araman ve bulman içindir. Seni sen yapan yaşadıkların değil, yaşadıklarından çıkardığın derslerde kendine kattıklarındır. Kendini, kendine kırılacak kadar asla suçlama çünkü sen de şahit oldun ki insanın kendisiyle olan münakaşası en uzun ve en sancılı olandır. Kendini affet, her ne yapmış olursan ol kendini kucaklamayı bil. Unutma ki seni yargılayan insanlar hiçbir zaman senin hissettiklerini hissederek yorum yapamazlar. En iyi yol arkadaşın, anlayışla ve yargılanmadan dinlendiğin tek yer kafanın içidir. Kendine güven.


Yeni yaşına bu farkındalıklarla girdiğin için çok şanslısın. Nefesinin yettiği ana kadar hep mutlu olmanı dilerim lakin hayat tozpembe değil ne yazık ki. Ama sen karanlık duyguların içindeki aydınlık yolu bulabilecek kadar güçlüsün. Bunu biliyorum çünkü seni en iyi ben tanıyorum. Mutluluğun formülünü her daim kuracağına ve çözeceğine olan inancım tam. Sen neşe saçtıkça kaldırımlarının filizleneceğini, sen neşe saçmaya devam ettikçe filizlerin çiçekleneceğini unutma.

Gülümsemek için birinin sana bunu hatırlatmasını bekleme. İyi ki var olduğunu bil.


Aynadaki yüzüne bak, benim için.

Ve gülümse,

Kendin için.