I. Cast Away


Noel gecesi bir telefon gelir ve Chuck acilen yapması gereken bir iş olduğunu öğrenerek Malezya’ya doğru yola çıkar. Issız bir arada yalnız başına gözlerini açar ve modern dünyadan çok uzakta, bir başına nasıl hayatta kalabileceğini düşünmeye başlar.


II. The Perks of Being a Wallflower / Saksı Olmanın Faydaları


Kişisel problemleri içinde boğulmuş ve içine kapanık bir çocuk olan Charlie'nin okul hayatı da iyi gitmemektedir. Kenarda kalmış, birilerinin onu fark edeceğine inanmazken Patrick ve Sam ile karşılaşır, kısa sürede ise yakın arkadaş haline gelirler. Arkadaşları sayesinde eğlenmeye, hayatı keşfetmeye başlar. Bir yandan dünyaya ayak uydurmaya çalışırken diğer yandan çocukluğundan kalma travmalarıyla baş etmeye çalışmaktadır.


III. Gravity


Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Her şey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir.


IV. Into the Wild


Bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher, aynı zamanda başarılı bir atlettir. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler.


V. Little Miss Sunshine


Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.


VI. Intouchables


Felçli bir adam ve ona bakıcılık yapan gencin hikayesini anlatıyor. Hayatta bir noktadan sonra kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım.


VII. Terminal


Viktor Navorski, JFK havalimanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır.


VIII. Madeo


Kore’nin güneyinde küçük bir kasabada, zihinsel engelli çocuğuyla yaşamaya çalışan fedakar bir annenin hikayesini anlatan film.


IX. Freedom Writers


Genç bir öğretmen kendisini, öğrencilerine hoşgörü kavramını, bunu önce kendileri üzerinde uygulamayı ve eğitim sözcüğünü, okul hayatlarının ötesine taşımayı öğretmeye adamıştır.


X. Mommy


Xavier Dolan tarafından yönetilen film, 2014 Cannes Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde Altın Palmiye Ödülü'ne aday gösterildi ve jüri ödülünü kazandı. Ayrıca, Kanada tarafından En İyi Yabancı Dilde Oscar Ödülü'ne aday gösterildi.


Film, dul bir anne olan Diana'nın bazen sıkıntılı bazen de şiddete meyilli oğlu Steve'i yetiştirmenin zorluğu karşısında yaşadığı olayları ve yalnızlığını anlatır. Diana, sonrasında gizemli komşusu Kyle'dan yardım ve destek almaya başlar.




Hazırlayan: Fatih Aydın