I. The Ritual


Uzun soluklu ama gergin bir ilişkiye sahip olan dört arkadaş, İsveç'in vahşi doğasında belki de hiç dönemeyecekleri bir yolculuğa çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları gizemli ve karanlık bir ormanın içine sürükler.


Oyuncu Kadrosu: Arsher Ali, Rob James-Collier, Rafe Spall.

Yönetmen: David Bruckner.




II. Bright


İnsanların, elflerin, periler gibi ırkların yaşadığı bir film. İnsan olan Ward, ork olan Jakoby ile gece devriyesi atan, aralarındaki çoğu şeyi aşmış iki polis partneridir. Dünyada; korkunç güçlere sahip olan bir obje bulunur ve kehanetlerden bahsedilir. İki polis, savaşın ortasına düşer.


Oyuncu Kadrosu: Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace.

Yönetmen: David Ayer.




III. The Lovely Bones


14 yaşındaki bir kız, komşusu tarafından 1970'li yıllarda öldürülür. 14 yaşındaki Susie, komşusu tarafından öldürülmesinin ardından ailesinin onun trajik ölümüyle başa çıkma çabasını ve katilinin yeni bir cinayete hazırlanmasını cennetten izler.


Oyuncu Kadrosu: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon.

Yönetmen: Peter Jackson.




IV. Red Dot


Hayatlarına ve biraz da sıkıcı olmaya başlayan hayatlarına bir eğlence yaratmak için uzun bir kamp planlayan çift, karla kaplı doğada yapacakları kampta hiç beklemedikleri bir olayla karşılaşırlar. İlk çocuklarını bekleyen ve evliliklerine heyecan katmak isteyen çiftin peşine katiller düşer.


Oyuncu Kadrosu: Nanna Blondel, Anastasios Soulis, Thomas Hanzon.

Yönetmen: Alain Darborg.




V. I Care a Lot


Yasal yollarla yaşlı insanları dolandırarak her şeylerini alan Marla, onları huzur evine kapatır. Planları günün birinde tepetaklak olur. Mallarını almaya çalıştığı yeni müvekkilinin çeteyle bağlantısı vardır ve Marla bu çeteyle karşı karşıya gelince de iş onun için içinden çıkılmaz hale gelir.


Oyuncu Kadrosu: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza Gonzalez.

Yönetmen: J. Blakeson.




VI. The Silence of the Marsh


La Casa De Papel dizisinden de tanıdığımız Pedro Alonso’nun başrolünde yer aldığı The Silence of the Marsh, başarılı bir suç romanı yazarının, yeni kitabı için yolsuzluk meselesini araştırırken gerçekle kurguyu birbirine karıştırması sonucu ortaya çıkanları anlatır.


Oyuncu Kadrosu: Pedro Alonso, Nacho Fresneda, Carmina Barrios.

Yönetmen: Marc Vigil.




VII. Beast of No Nation


Ailesi iç savaş yüzünden paramparça olan Batı Afrikalı bir çocuk, paralı askerlerin olduğu birliğe katılmak zorunda kalır. O, artık bir çocuk askerdir.


Oyuncu Kadrosu: Idris Elba, Abraham Attah, Kurt Egyiawan

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga




VIII. I'm Thinking of Ending Things


Kısa bir süredir beraber olduğu sevgilisinin ailesiyle tanışmak için ücra bir kasabaya giden Lucy, erkek arkadaşının ailesinde tuhaflıklar hissetmeye başlar. Zihin seslerine; kırgınlıklara, geçmiş travmalara tanık olacağınız bu film, sizi hem düşündürecek hem de psikolojik gerilimden dolayı bir hayli yorulacaksınız.


Oyuncu Kadrosu: Jessie Buckley, Jesse Plemons, Toni Collette.

Yönetmen: Charlie Kaufman.




IX. Roma


Oscarlı yönetmen Alfonso Cuarón’un, siyah beyaz çekilen bu 1970'lerdeki Meksiko'nun siyasi kargaşa ortamını anlatan filmde, bir evde hizmetçi olarak çalışan Cleo, karşımıza ana karakter olarak çıkıyor. Farklı hayatlar yaşamalarına rağmen, benzer problemler yaşayan Cleo ve Sofia'nın birbirlerine destek oldukları bir film.


Oyuncu Kadrosu: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira.

Yönetmen: Alfonso Cuarón.




X. Black Mirror: Bandersnatch


1984'te genç bir programcı, karanlık bir romanı bilgisayar oyununa uyarlarken gerçekliği sorgulamaya başlar. Aklın sınırını zorlayan, defalarca izleyip her defasında farklı sonuçlara sahip olacağınız kalibrede bir film.


Oyuncu Kadrosu: Fionn Whitehead, Will Poulter, Craig Parkinson.

Yönetmen: David Slade.




Hazırlayan: Fatih Aydın