Bir çingene ile seyahat etmeye ihtiyacım var. geride küçük küçük benler bırakarak.


Yolda bir sirk kurduk. Yanlışı yanlışla eğlendirmeyen. Biletsiz bir sirke nasıl girilirse öyle girdiler. Bir çingene nasıl olsa çingenedir.

Çelik çomaklarımı palyaçoya asıp girdim ben de.

İçeride gördüklerim tabii ki de gizli saklı ben en güzel kıza aşık olmadım.


Beni hem cinler kabilelerinden hem de çingeneler çadırlarından atıyor sirkteki gibi kendi sirkimden de kovuldum. Babil’den gelmedim diye oldu bunlar. Kadim şeyler nedir bilmem. Mısırlılar da kendi aralarında konuşmayı seviyor.


Bir keçi Everest'e çıkmazsa da keçidir. İnadı insan aldı ilham zürafaların boynunda. Keçi Çingenenin midesinde. Günahı boynumuzda.

Bir yengeç gibi sağdan sağdan kaçıyoruz. kabuklarımız da var, hey çipsi haklısın yeterince sağa gidersek sola da gitmiş oluruz.

Yerin kulağını bir bulsam neler fısıldayacağım. Orta ulu dünyadayız.

Bunları uyumamak için söylüyorum Philip Astley'in ağzındaki ateşi çaldım.


Günah taşımak çok yorucu. Kamp kuralım. Brownların arka bahçelerine yaptıkları ağaç ev kamp olabiliyorken ben çingene ile kamp kuramıyorum.

Bir kamp ne zaman kamp değildir? Sallandırılacak hikayeler de kurabilirdik. Ateş iyice ısındı avucumda, biraz serinlesin. Hatırlamaya gidiyorum onlar galiba atsız.


İçimde hayvanat bahçesi yokken de kendimden özür diliyorum. Sonsuz işareti çizen kurt gibi eşiyorum kendimi. (Kaç) anarşist aktivistleri yola getirmedi.

Heysen, üzerinde haykırmak istiyorum arkamda yoksun.

Sen bilmiyorsun Heysen biliyor. Rabbimin hayır dediği ilk isteğimsin. Laf aramızda.

Zeytin ağacımı kestim kökü bende kaldı.

Kandilim gökte bir görünüp bir kayboluyor.

Ben hatırlıyor gibiyim. sol gözümü siper etmişim yola. Manzaralar sağ gözüm dalmasın diye var.

Şimdilerde çakılı bir yaşamın var bir yusufçuk selamıyla öğrenmiştim. Tarımı keşfeden insanlar gibiymişsin gözün ne sağda ne solda. Yol seni özlüyor, kuyruğundan kıstırıyorlar Hey sen'i.

Dünyan küçücük bir köy ve sen muhtarın yanındasın. Yeni köye eski adetler istemiyormuşsun kaç başak evinin etrafında çit olup özel mülkiyet için yanıyor.

İçime içime akıyor kral yolu. Bir an önce altını bul. Barış çubuklarım azalıyor. Dünyanın göbeği arkamda diyorum herkesi karşıma almışım.

Bütün hatıralarım cam seni göremiyorum. Sen daha faşist olmadan kır ve kes.

Yan yatmış ayakkabı bana enkazı hatırlatmasın.

Cebimde Vouvesten kalma bir yaprak satmak istiyorum.

Antikacılar tatilde.

3D yazıcı ile yenisini yaparsın.

Ama o kadar vaktim yok Hey'senle vuracaklar.

Altın ol.