Type 1 diyabet hastalarını yakından tanıyan birisi olarak yıllardır hayalimde yapay pankreas vardı. Son yıllarda ilerleyen teknolojiyle beraber bu çalışmaların da çok önemli miktarda ilerlediği aşikar.

Type 1 diyabet hastalığının çaresini bulamayabilirim ama onların hayatını hastalığına göre ayarlamak yerine, kanlarındaki şeker oranını hayatlarına göre ayarlayabilirim. Bugüne kadar yapılmış akademik araştırmalar ve teknolojik katkıyı en iyi şekilde hazmedebilmek ve katkıyla geliştirebilmek için lisans eğitiminin öneminin farkında olduğum gibi; idealist yaklaşımımın hem kendim hem de toplum için fark yaratacağına inanmaktayım. 

Özetle, hem yakın çevremde çokça karşılaştığım hem de toplumsal boyutta sıkça karşılaşılan diyabet hastalarına yönelik imkanların azlığı, beni bu alanda çalışmaya ve koşulları iyileştirmeye yönelik cesaretlendirdi. Bu bağlamda; bahsettiğim alandaki teknolojik çalışmalara katkıda bulunmak istiyorum ve bunu yapabilmek için sağlık sektöründe olmama gerek olmadığının farkındayım. Yazılım okyanusunda bir yelken de ben açıp, rüzgarı da arkama alıp bunları ve daha nicelerini yapmak mümkün. Rüzgar her zaman benim istediğim yöne esmez ama ben rüzgara göre yelkenlerimi ayarlayabilirim. Üniversitede gerekli bilgileri alıp yeterli donanıma sahip olduktan sonra o yelkeni ayarlayabileceğimi, hayallerimi gerçekleştirip hedefim doğrultusunda tam konsantre gidebileceğimi düşünüyorum. Yazılımın şu anda çok önemli bir alan olduğuna ve gelecek yaşantımızı iyileştirmede büyük rol oynamaya devam edeceğine hiç şüphem yok. Bununla beraber yazılım; hayatımızı kolaylaştırmakla kalmayıp hayatımızı kurtarmakta da büyük bir rol oynuyor ve oynayacak. Ben de bu projelere ortak olup, takım ruhuyla dünyamıza katkı sağlayıp yeni icatlara ortak olmak istiyorum.