Richard Yates'in 1961 tarihli aynı adlı romanından Justin Haythe tarafından uyarlanan 2008 yapımı film. Yönetmenliğini American Beauty filmi ile Oscar ödülü kazanan Sam Mendes'in yaptığı filmde başrolleri Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyorlar. Winslet, DiCaprio ve Kathy Bates bu filmle, 1997 yapımı Titanic filminden sonra ilk kez bir araya geldiler, bence farklı bir rolde ikisini bir arada görmek güzel. "Hayallerinin Peşinde" aynı zamanda Kate Winslet'ın eşi Sam Mendes ile yaptığı ilk film projesidir. Böyle küçük bir detayı da vermiş olalım.


Konusuna gelecek olursak geçen yazımda filmin hikayesini anlatmışım ve sonra bundan pişman oldum, kimse spoiler almak istemez, o yüzden daha yüzeysel bahsedeceğim.


1950'lerde yaşanan savaş sonrası tekdüzeli bir yaşam tarzının içinde birbirlerini bulan ilginç yaşama aşık iki gencin hikayesi. Yeni taşındıkları banliyöde yaşayan ve sıradan olmak istemeyen Frank ve April Wheeler çiftinin sıradanlaşıp herkes gibi olduklarını fark etmeleri ve zamanla anlaşmazlık ve aldatmalarla süren evliliklerine karşın farklı olmaya çabalamalarının hikâyesi anlatılmaktadır. Kendi gelgitleri ve çalkantılarıyla hayaller ve hayatlar dediğimiz iki ayrımın arasında savrulup duruyorlar.


Oyunculuklara gelecek olursak muhteşemler; hele bir kavga sahnesi var, seyirciye duyguyu çok güzel aktarmışlar.


Görsellere gelecek olursak güzel ve temiz görseller ama muhteşemler diyemem. Ama özellikle hikayesi bakımından izlemenizi tavsiye ederim.