Her şeyin anlamsız olduğu gerçek mi? Hayatın. Hayatımızda yaptıklarımız ve kader anlamsız mı? Yani demek istediğim; hayatımızın sonunda hiçbir kayda değer gelişme olmazsa bu yine de bizim kaderimiz olmaz mı? Ben boşuna mı yaşıyorum? Neden her şey anlamsız, hiçbir şeyin saçma olmayan bir nedeni yok? Ya da var da hala insan beyni anlayabilecek kadar evrimleşmedi mi? Belki de her şeyi çözmüş insanlar var ve insanlığın bir bütün olduğunu unutup bizim de mi çözmemizi bekliyor?


Eğer ki anlamsızsa hayat; boş bir tuvale benziyor ve bizim bu tuvali en güzel renklerle boyamamız gerekiyor. Yani kendimize göre bir anlam ve hayat amacı belirleyip yaşamamız gerekiyor. Hayatımız gezegenlerin yaşına göre anlık bir enerji oluşumu ve birden yok oluşu. Cidden çok kısa. Göz açıp kapayınca hepimiz öleceğiz. Önemli olan ise elli-altmışlı yaşlara gelince kendi kendimize "hayatımı boşa harcamışım" dememek eğer o yaşlara kadar yaşayabilirsek.


Anın tadını çıkarmalısınız. Şu anın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmalısınız. Sevdiğiniz işi, aktiviteyi yapmalı ve sevdiğiniz kişilerle iyi geçinip mutlu bir hayat yaşamaya çalışmalısınız. Ama bazen ise eğlenmelisiniz, sarhoş olmalısınız, zamanın nasıl geçtiğini anlamamalısınız. Charles Baudelaire şiirinde şunu der: "Zamanın ilim ilim inletilen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına şarapla, şiirle ya da erdemle; nasıl isterseniz."

Kendinizi sarhoş edecek bir şey bulmalısınız. Belki yazmak, belki spor, belki aşk ya da şarap... Kendinizi öğrenin arkadaşlarım, köle olmayın; düşünerek hareket edin ve dayatılmış yaşam tarzına uyup sığ, mutsuz, iğrenç bir hayat yaşamayın. İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN VE İSTEDİĞİNİZ GİBİ ÖLÜN. BU SADECE SİZİN ELİNİZDE!