Kyamet... Her şeyin yok oluşu... Bu, bu zamana dek böyle düşünülmüştür bence. Acaba farklı düşünen olmuş mudur? Ben biraz kendi teorimden bahsetmek istiyorum.


Bir yaratan var, bunu biliyoruz. Çünkü her şeyin var olmasının en mantıklı açıklaması budur. Büyük patlama diyorlar ama ne patladı ki? Hiçlikten bir şey var olabilir mi? "Belki de büyük patlama Tanrı'nın yaratma şeklidir." Hiçbir şeyin olmadığını düşünün. Hiçbi' şey. Ne bir galaksi ne de bir güneş. Öyleyse bir patlama nasıl olabilir ki? Bence yaratıcı mantığa daha çok uygun. Ve bu yaratıcı hep vardı öyle mi? Öncesi olmayan bir şey çünkü.


Peki, evrenin yaratılışı ne zaman oldu? Belli bir zaman söz konusu değildir. Ben, kıyamet olarak adlandırdığımız şeyin bir zaman döngüsü olduğunu düşünüyorum. Yani kıyamet zamanı gelince tüm canlılık yok oluyor. Ve yaşam tekrar var oluyor. Her olay aynı şekilde yaşanıyor demiyorum.

Bazen önceki hayatla ilgili bir şeyler duyarız. Önceki hayattan kasıt bu olabilir mi acaba? Yani, hep var olan yaratıcı birden bir şeyler yaratmaya karar veriyor ve şu an olan şeyleri yaratıyor. Sonrasında ebedi yaşam için mi? Belli olmayan bir süre buradayız. Sonra öleceğiz ve diğer hayata...


Sanırım bunlar insan aklının alamayacağı şeyler. Ama düşünmeden de durulmuyor değil mi?