Aslında her şey zehirdir, siz sadece kendinizi nasıl öldüreceğinizi seçersiniz.


Bir süredir kendimi iyi hissetmediğim bir dönemdeydim. İnsan kendi duygu ve düşünceleriyle çok fazla yalnız kalınca delirme noktasına geliyormuş. Bunu kafamın içinde sesler duymaya ve karanlık görüntüler görmeye başlayınca daha iyi anladım. Kafamın içindeki ses sürekli "kendini öldür" deyip duruyordu. Biliyorum, tamamen aptalca. Sesler ve görüntüler sürekli devam etti, bunlara aldırış etmeden hayattaki sorumluluklarınızı yerine getirmek ve çevrenizdekilere hiçbir sorun yokmuş gibi davranmak oldukça zormuş. Bunlara eşlik eden kan ve vahşet dolu kabuslarım da oldu. Terapi alma, hatta ilaç kullanma noktasına geldim. 1 aya yakın doğru düzgün uyku uyuyamamak insanı çok gergin ve aksi biri yapıyor.

Geçen hafta uyuyacağım sırada içime varoluşsal sıkıntılar doluştu. Sanki yeterince olmuyormuş gibi... Bir gün ansızın ölüp gideceğimin düşüncesi soğuk bir ürperti getirdi tenime. Tüm hayatım güzel ve kötü anılarımla birlikte film şeridi gibi odamın duvarında akıp gitmeye başladı. Dehşet bir korku sarmaladı kanımı, gittikçe tüm odama bulaştı. İşte bu hayatını iyi ve kötü yönleriyle seven Ece'nin korkusuydu. İşte o an anladım, toprağın sakinliğine gömülünce bedenim dünyadaki tüm güzellikler de benim için ölmüş olacak. Güneşin sıcaklığını hissedememek, ay ışığında parkta yürüyüş yapamamak, sevdiğim insanlarla kahve eşliğinde sohbet edememek veya sanat eseri olan film ve müziklerden ayrı kalmayı düşünemedim.

Günlerdir kafamın içinde olan ses birden sustu, uzaklaştı. Korkum beni hayata karşı kopmuş olan kalp bağımı yeniden bağladı.


Birkaç gündür daha iyiyim, yeniden sevmeye, yediğim yemeklerden ve yaptığım işlerden keyif almaya başladım. Yaşanabilmesi bir ihtimal olan güzel şeyler için hala umudum ve inancım var.

Umutsuzluk ve inançsızlık insanın dünyayla ve kendisiyle olan bağını koparan şeylerden biri olduğunu daha iyi anladım. Her şey zehirdir, ben kendimi umutsuzluk veya inançsızlık ile zehirlemek istemiyorum.

Aşktan, sevgiden, güzellikten, hayalini kurduğum şeylerin peşinde koşarken ölmek benim için mutlu bir ölüm olur...