Hess, Hitler’i yarı tanrı olarak gören ve onun belli bir dönem sağ kolu olan koyu bir nazidir. Öyle ki Hitler’in dokuz aylık Ladensberg Kalesi mahkumiyetinde onun hapis arkadaşı ve onun dikteleri sonucu ''Kavgam''ı daktilo eden kişidir.


Polonya işgali sonucunda İngiltere, Almanya’ya savaş ilan edince ve hareket Almanya’nın isteği gibi gitmeyince o sıralar gözden düşmüş olan Hess, bunu lehine çevirmek için bir plan yapar.


Hess’e göre eğer kendisi İngiltere’ye gider ve Başbakan Churchill ile görüşebilirse İngiltere savaştan çekilecekti ve Almanya iki cephede birden savaşmaktan kurtulacaktı. Kahraman olmak istediği için gizlice bir uçağa bindi ve doğru konuma geldiğini düşündüğünde paraşütle atladı. Ne var ki İngiltere yerine İskoçya’ya inebildi. Onu yakalayan İskoç güçleri ilk başlarda söylediklerine inanamadı ve onun kim olduğunu anlayamadılar. Daha sonra kimliği netleşince İngiltere’ye götürüldü ancak hiçbir şey planladığı gibi olmadı, İngiltere’yi savaştan çekmeyi ikna etmek şöyle dursun henüz Başbakan ile görüşemeden yargılanıp hapsedildi.