Defalarca kez bir şeyler karalamak istedim, cümleler kurdum sildim. Olmadı, hiçbir cümle tamam olmadı gözümde. Geçen altmış beş günün her günü kıymık gibi içimize işledi. İnsan, tamamlanmamış bir cümledir dediklerini bizatihi yaşadık biz. Eksiktik çünkü. Heveslerimiz, beklentilerimiz, ertelediklerimiz, yapmayı iple çektiklerimiz, kursağımızda kalmış kelimeler, susuşlarımız, memleketimiz, çaresizliğimiz, kaçırılmış bakışlarımız daha nicesi boğazımızda düğüm oldu. Sadece ayakta durmaya çalışıyorduk, güçlü ve iyi göründük. Yıkılan evlerimiz için ağlayamıyorduk, başkasının evladı halen ses vermemişti. Canımız sağ çıktık diye sevinemiyorduk çünkü, elli bin canımız yoktu. Ailenizde kayıp var mı dediklerinde, yok diyemiyorduk, biz bir evden bir sülaleden ibaret değildik, daha fazlasıydık...


Süreçler çok zorluydu, ama insanı o an elinden tutan sabrı oluyor. Düşünsenize sabah uyanıp yapacağınız işler için randevularınızı planlarınızı yapıyorsunuz ve sabaha uyanamıyorsunuz. Kendinizi enkazda buluyorsunuz. 04:17'de herkes eşitlenmiş bir şekilde dışarı fırladık. O gün kimsenin kimseden üstünlüğü yoktu. Hep yoktu demeyin, günlük hayatta öyle de bir vardı ki, ama tüm insanlarla aynı fırında aynı sırada arka arkaya bekliyorduk. Rantçısı da, primcisi de, üçe alıp beşe satanı, malzemeden çalan müteahhit de. Gözlerde ne olacağız sorusu herkes birbirine bakıyor.


Biz o gün küçük kıyameti yaşadık. Oradan oraya savrulduk. Çocukların ağlama sesleri, botlarda ıslak çoraplarımız, titremelerimiz, çalan telefonların açılması için dualarımız. Yedi milyar insanın gözüyle ağlasam anca hafiflerim...


Malatya'mın memleketimin ezbere bildiğim sokaklarını, şimdi tanıyamaz olduk. İnsana zor gelen acı veren şey de bu kendi şehrine yabancı kalmak ama inanıyorum yeniden yeşereceğiz. Balonlarımız uçacak. Kaldığımız yerden zor da olsa devam edeceğiz. 

Rabbim bu acıları bize bir daha yaşatmasın. Devletimiz çok güçlü, hep yanımızdaydı. Ekmeğimizi, aşımızı, çadırımızı verdi. Birlik beraberliğimiz yardımlaşma duygumuz daim oldukça biz çok güzel ve özeliz. Allah her daim yardımcımız olsun.

Vesselam.