"Narsist sapkın her şeyi birlikte olduğu kişi için yapıyormuş gibi bir hava yaratır, oysa gerçek amacı onu yok etmektir. Küçük oyunlarla partnerini ince ince işlerken, ustalıkla kendisini mağdur gibi gösterir. Partnerini sürekli eleştirerek kişiliğine yön verir, ona kendi isteklerini unutturur, özsaygısını tüketir. Bunun sonucunda depresyon, bağımlılık başlar ve mağdur kaçıp kurtulma yetisini de yitirir. En az fiziksel şiddet kadar yıkıcı olabilen bu psikolojik şiddet, çoğunlukla mağdurun kendi başına fark edemediği bir şeydir. Çünkü eleştiri darbeleriyle suçu kendinden başka yerde göremez hale gelmiştir."

"Kalbi dipsiz kuyu gibidir. Doyumsuz bir insandır. Doyum sağladığı anda hemen “boşalır”. Onun için her şey geride kalmıştır artık… Sapkının eşi ise erkeğin hiçbir zaman tatmin edilemediğini söyler. Haklıdırlar. Çünkü o tatmin edilemez; ne eşleri ne de başka birisi tarafından. Onu tatmin edebilecek tek istikrarlı ve besleyici şey: Geçmişte ondan eksik olandır.”

"Narsistik sapkın kendisinde eksik olanı sizde görmüştür ve sizden onu ister fakat bir anda sahip olursa ne yapacağını bilemeyeceğinden onu yok etmeyi hedefler. Onun arayışı anakroniktir çünkü annesinin bakışında göremediği iyi niyet sonsuza kadar eksik kalacaktır..."