Önceki yaz 1 ay İngiltere'nin tatlı bir kasabası olan Bournemouth'da, İrlanda'lı bir kadının evinde kaldım. Odam, güzel bir orman manzarası ve tren yoluna bakıyordu. Evden bahsetmek gerekirse, iki katlı, güzel bir bahçesi olan küçük bir yerdi. Ayrıca benim resmen aşık olduğum bir kapalı balkona sahipti. Ev sahibim de çok tatlı bir kadındı ve orada sıkıntı çekmememiz için elinden geleni yaptı. Zaten kendisi orada gittiğim dil okulunda öğretmen olduğu için de ne yapması gerektiğini bilen, deneyimli biriydi. Bize Poole'da fish and chips ısmarladığı bile olmuştur.
Bournemouth'a gelecek olursak, Londra'ya 1,5-2 saat mesafede çok şirin ve sakin bir yer. Oldukça büyük bir sahili var. Sahil çevresinde ise eğlence yerleri, akvaryum, ufak kafeler ve yemek yerleri mevcut. Hem okyanusta yüzmek hem de akşamüstleri kart oynamak için birebir! Otobüsler sayesinde her yere seyahat ediliyor ve 1 pound civarında bir ücret veriliyor eğer nakit verilecekse. Yeme içme de oldukça ucuz. En az 3, en fazla 10 pounda tıka basa doyuluyor. Bir çok kahvecide de en pahalı kahve 6 pound civarı. Meydanda Bournemouth Gardens denilen büyük bir park var. Çevredeki marketlerden bir şeyler alıp yiyen de var, bikinisini giyip güneşlenen de, futbol oynayan da… Ve o kadar çok Türk var ki inanamazsınız. Tabii Bournemouth'da bir çok dil okulu olduğu için bir çok milletten insan var çevrede. Bunların haricinde, oldukça büyük olan kütüphanesine ücretsiz üye olup istenen bir kitap ya da film ödünç alınabiliyor. Kütüphanedeki bilgisayarlar da verilen süre sınırları içinde kullanılabiliyor. (Bazılarının süresi diğerlerinden uzun) Pride Week döneminde meydanda konserler ve etkinlikler düzenleniyor. Ben katılamamıştım ancak çok eğlenceli olduğunu tahmin ediyorum.
Tarihi yer olarak Russel-Cotes Sanat Galerisi, sahil taraflarından yürüyerek gidebileceğiniz bir yer. 20. yüzyılın başlarında Martin Russel-Cotes tarafından eşine hediye edilen villa, şu anda müzedir. İçeride bir çok heykel, tablo, aksesuar, duvar süslemeleri vb. bulunmakta. Eğer ki yazın yurt dışına/dil okuluna gitmek isteyeniniz varsa, Bournemouth'daki dil okullarını da gözden geçirin derim!