İdealist türküler söyleyerek kendini avutmak idealistlikten daha kolay. Ne yanlış bir ilk cümle seçimi ama. Ben hangisiyim bilmiyorum. Tek bildiğim sadece 19 yaşındayım, dünyanın kirini görmeyecek kadar aptal da görmezden gelecek kadar kalpsiz de değilim ama gökyüzü çok güzel ve bunu dediğim için pişman olmamak istiyorum. Bu yüzden idealist türküler söylemeyeceğim bir süre. Ne alakası var bunun bununla? Dedim ya sadece 19 yaşındayım ben, tutturdum mu idealist türküleri uçmadan edemem. Boyumun yetişemeyeceği kahramanlıklar hayal ederim sonra hem kendimi yer bitirir hem de elime yüzüme bulaştırırım. En iyisi sessiz olmak. Öyle uçmamak ama önemsemeyi de bırakmamak, gökyüzüne de bakmak. Bulutları seyretmek, eline telefonu almak ama sonra fotoğraf çekmekten vazgeçmek. Aşık olmak, öyle büyük büyük cümleler etmeden sevmek birini. Yaşamak güzel şey demekten korkmamak ve utanmamak mutlu olmak.

İdealist türküler söylemeyeceğim bir süre, iyi bir insan olmaktan vazgeçtiğimden değil; 19 yaşında olduğumdan ve aşık olmak istediğimden doya doya. Ve kar yağdığında dönmek kendi etrafımda ve dünya ne güzel diye düşünmek, sokakta mendil satan çıplak ayaklı çocukları ve evi akıtanları düşünüp utanmadan.

Boyum inandıklarım kadar büyük değil benim. Küçücük kalıyorum inandıklarımın yanında. Küçücük ve korkak. Korkuyorum. Becerememekten korkuyorum, mutsuz olmaktan, hata yapmaktan, iyi bir insan olamamaktan, iyi bir insan olamama korkusuyla yaşayamamaktan, genel olarak yaşayamamaktan... Korkuyorum, boyumdan büyük türküler söylemekten. Laflarımın altında ezilmekten, yeterince şey öğrenememekten, öğrendikçe ezilmekten ve kendi kendimi bitirip hiçbir işe yaramadan kendini iyilik yaptım sanmış bir ukala olup çıkmaktan, hata yaparım korkusuyla hiçbir şeyi tam yapamamaktan, hiçbir şeye hizmet etmeyen akademik bir çöplüğün içinde boğulmaktan, iyi bir insan olamamaktan, hayatımı boşa harcamaktan, olduramamaktan...

İnsan bu kadar korkarken nasıl devam eder türküsüne? Ben sıfat almanın bu kadar zor olduğunu bilmezdim. İnsan korkmadan iyi bile olamıyor.