Ne mutlu bir gün ama huzursuz. Eminim yani şahidim ki bir gün huzuru bulacağız. Kendimizi huzurda bulacağız. Kendinin nereye saklandığını insan bile bilemez, bunun için arar sonunda bir yerde bulur.


Leylekler gelmiş tekrardan. Biliyor musun martılar beyaz beyaz uçaklar gibi kullanıyorlar tarlayı. Sonra hepsi birden bir kalkıyor onlarca hatta yüzlerce martı. Düşünsene yüzlerce turuncu gaga ve saf kanat. Evet saf. Çünkü saf çirkin değil ki güzel. Temizdir saflık. Saf doğar insan saf ölmek için.


Bazen bir refüje denk gelir gibi kalır insan. Sağı mi dinlesem solu mu diye. Sol. Solu dinle daima. Sol elini kullanana solak denmez, sol yanını kullanana solak denir. Ve sağını kullanana da o malum kelime kalır.


Bugün hayatımda bir kütüphaneye gidişimin ikinci günüydü. Geçen hafta ilk defa gittim. Ve muazzam bir yer. Hem uzakta değil biliyor musun? Hemen şu yukarıda. Fakir Abi'ninmiş. Adı böyle. Yoksa kitaba sahip biri en zengin insandır değil mi? Sabah gidince sessizdi ortalık. Tabii ilk gidince heyecan bastı sonra orayı kendime mekan edilebileceğimi kestirdim. Ama sadece kitap almak için yoksa o sessizlikte duramam ki. Kendimle konuşmadan çalışamam. Perdeyi açmadan olmaz, orada perde yok. Sonra en üst katta kadim gazeteler, dergiler keşfettim. Tabii bakamadım. Kimsecikler yoktu da kendimden mi utandım? Ama heybeye bir görev attım: Git ve onlardan birini orada oku. Tamam zor belki ama imkansız değil. İmkansızlığa inanmıyorum bunun yerine hudud, ahlâk, fıtrat vardır. Bir insandan yattığı yerde kelebeğe dönüşmesini beklersen bu fıtrata terstir, hududunu aşar insan. Ama ol diyen ol derse insan kelebek bile olabilir. Hem biliyor musun bir kelebek-insan tanıyorum.


Altın bir kelebek gördün mü hiç? Gördüm hem de salıncağın yanında. Çok güzeldi. Şehirde kelebekler hep grimsi böyle ten rengi gibi bir beyazda olur. Hepsi aynı renk. Tekdüze. Şaşılır mı? Yoo. Tekdüze insanlar kelebekleri de tekdüzeleştirdi.


Güzel günler gelecek. Daha doğrusu güzel günlere gideceğiz. Çünkü gelecek gelir mi? Dur. Karıştı her şey. Niçin adına o zaman gelecek diyorlar ki? Gidecek desinler. Gidilecek desinler. Gidilecek olan, gidilecek olan zaman... Çünkü gelecek gelmez insan ona gider. O zaman şimdiki zamandan bu kadar olsun bir gün bu yazılanları gidecekte birlikte okumak duasıyla .....ğ.. .

-23/08/13