Almışız her şeyi kucağımıza oradan oraya koşturuyoruz ve bekliyoruz bir gün o her şeyin iyi olmasını, kimi zaman inanarak tüm benliğimizle kimi zaman da yılgın bir inanç içinde. Saatleri geçiriyoruz, günleri, ayları ve de yılları...

Ama artık biliyorum ki gerçeği, o gün asla gelmeyecek. Bu sınav geçtiğinde, bu hafta bittiğinde, o çok beklediğim iş olduğunda, yeni yaşımda, kavuşsam da uzaktan sevdiğimle, her şey iyi olmayacak tümüyle. Her şeyin iyi olmasını beklemek sadece zamanı sessizce öldürmek demek kendi ellerimle.

Yaşamak, her şeyimle yolda yürümeyi öğrenmekten başka bir şey değil ve yolda olmak için şu andan başkası yok elimde. Beklediğimde iyi olmasını her şeyin; sorunlar, olumsuzluklar kaybolmayacak ve olmasını isteyip olmayan hiçbir şey olmayacak kendiliğinden, artıp azalmayacak sahip olduğum her şeyin yükü ve bana verdiği sorumluluğu. Değişen sadece zaman olacak.

Tüm bunları o her şeyin iyi olmasını beklediğim gün bugün de gelmediğinde öğrendim ve söz verdim kendime: biraz daha umursamazlıkla, cesaretle ve kendime güvenerek yürüyeceğim artık. Her anımın bana kattığı her şeyi kabullenerek, ertelemeden, vazgeçmeden ve daha fazla beklemeden şu anda yaşayacağım hayatımı.


''Hayat benim

Her anımı yaşadıkça sevesim var

Aldırmam hiç yağmurlara

Benim güzel hatalarım var

Bir an bile vazgeçmedim

Kendi yolumdan''

- Athena