Kadın bizim için ne anlama geliyor?

Cinsel bir obje, alınıp satılan mal ve belki de canlı bir nesne. Şiddetin her türlüsüne kadına, erkeğe veya çocuğa fark etmeksizin karşıyız ama her geçen gün kadına şiddet artıyor.

Cinayetler değildi aslında bitiren insanlığı; her gün kendi ellerimizle bizler bitiriyoruz. Onlar yalnızca dört, beş günlük eylem konusu veya yüreklerde yas sembolü değiller. Onlar birer isim değiller unutulmak üzere sonsuzluğa uğurlanan. Onlar bizim annemiz, ablamız ve kız kardeşimiz. Her gün birileri eksiliyor aramızdan çığlık çığlığa susarak.


Hiçbir kadın yakılarak, dövülerek, kıyma makinesinde çekilerek ölmek istemiyor. Kendi hayatlarına kendileri karar vermek istedikleri için öldürülüyorlar. Bizim asıl sorunumuz yardım eli uzatmamaktı. Biz onlara yalnızca kaybedince destek çıktık. Bir kadın; çocuğu karşısında ve onca insanın gözü önünde "ölmek istemiyorum" diye feryat etti ve biz yalnızca seyrettik. Biz o yardım elini hep geri çevirdik. Hayatımızda hep adaletten yana olacağımıza katili ve tecavüzcüyü serbest bıraktık, cezai indirim uyguladık.


Bu ülkede sonsuzluğa uğurladığımız her ışık bir parça insanlık kopardı bizden. Kadınlarımıza değer vermek için ölmelerini beklememeli, her anlarında destek olup yanlarında durmalıyız.