Başlık dikkatleri çekip de okumaya başladıysanız ne demek istediğimi açıklamak isterim. Evet, kadınlara yardım etmeyin. Bu kadın anneniz, eşiniz, sevgiliniz, partneriniz, iş arkadaşınız, kızınız ya da ailenin bir üyesi olabilir. Kim olursa olsun yardım etmeyin. Bunu radikal feminizme bağlayacak sanırım diye buralarda kapatmamanız için bağlamayacağıma söz veriyorum.

Öncelikle yardım etmek hakkında konuşalım. Yardım etmek aslında bizimle alakası olmayan durumlarda kullanılır. Mesela taşıdığı eşyaları yere düşüren bir yabancının eşyalarını toplamasına yardım edersiniz. Fakat birlikte yenilen akşam yemeği sonrası bulaşıkları yıkamak anneye yardım sayılır mı? Bu iş annenin bir görevi midir, bu iş anneye ait bir sorumluluk mudur?

Özellikle günlük hayattaki ev işlerinde yaptığımız hiçbir şey yardım değildir. Bunların adı iş bölümüdür. Ben anneme, eşime çok yardım ederim cümlesi o kadar cinsiyetçi bir cümle ki... Etrafta dolanıp böyle konuşan kişilerin kötü bir niyeti olmayabilir ama temelde hala cinsiyetçi zihniyetin mahkumları onlar. Umarım bu yazı bir bile olsa mahkumiyeti azaltır.