Sebep, sonuç, neden bir irtifa. Boyutların adımladığı her perçin ve her defasında yenidenleşen tınılar.


Ellerim ıslak, gözümü yumuyor muyum? Şu an hayatımdan bir zaman daha kendine ayırdığı kadarını himayesine aldı. Bu bir acizlik olmalı. Sessizliğin içindeki sesi dinliyorum ve henüz dil yansımasını dahi bulamamış. 


Boyut değiştirdi isteklerin çoğu ve hatta biraz daha zorlarsak tümü. Yüzünde alaycı bir tavır var, gülümsemene yakışmıyor tebessümün. Boğulacak bir gemi bulmalıyız, rıhtımlar hıncahınç dolu. İnsanlar yüzlerine maskeyi takar olmuşlar, mecazlardan kaçar gibi. En azından bir yanlışlıkla yetinelim itibarında olmalı.


Gülümsüyorsun her mutlu olduğum saniyeye. Yakışır yakışmaz, o algıların bileceği iş. Zaten her işin maalesef bir dünya boyutu var ya. Tekrara düşünce kimi zaman istikrar kimi zaman da anca bu kadarını beceriyor olmak gibi. Daldan dala değil amacım inan ama atlamayı sevmek mi bu?


Yürürken koştuğumuzun farkında değildim o günlerde. Bir zamanlar, diye adlandırdığım bu geçmiş arayıp da bulmak istediğim her hissi içinde barındırıyor. Saklamadığı çok açık. Biz beraber kahkaha atabilirdik bir zamanlar. Buna şu günlerde inanabilmek ya da reddetmek arasındaki ince çizgideyim. Ömrüm bir araf. Geleceği geçmişe borçlu ve hatta bugünü geçmişten alacaklı. Zaman dahi nerede duracağını bilmiyor. Her tartışmaya olabilir bu mevzular. Ama bahse girerim ki üstüne düşünemediğim en güzel düşüncesin.


Bak, artık beni tanımıyorsun, bu çok acı, ben de artık maalesef beni. Bunun acı olup olmadığını bile hissedemiyorum. Umudum bir gün umarımla başladığım acabaların bir son bulmayacak olması. Ama maalesef elimden gelen bu kadarı, sen bir bahara armağan olmaya devam ediyorsun.


Hayat yüzünü güldürebilir senin, itiraf ediyorum çok da yakışıyor sana. Kurulmuş bu düzeni katman katman inceleyip en derinine tekrar dalacak olmak ve bunun şu anına yaşam demek çaresiz hissettiriyor. Anlaşılmayan çok konu var, bahsettikçe karmaşıklaşan. Aması bir sanırıma boyalı, elleri kolları bağlı bu eskiz. Her rengin yüzünde başladığı, hayal dahi edemeyecek olduğumun farkında olduğum yepyeni bir renk.