Şu koca dünyada herkesten ve her şeyden kaçtığım bu oda çok soğuk ve savunmasız bayım. Her fırtınada o ince duvarlar üzerime yıkılacak gibi oluyor. Korkuyorum. Ben zaten her şeyden çok korkarım bilirsiniz. Yen artık şu korkularını derdiniz de bana ben yine de yenemezdim. Sahi bayım neyi başardım ben bu hayatta? Geçmişime defalarca kez dönüp bakıyorum ve gördüğüm koca bir hiç sadece. Yarıda kesilmiş hayaller, mutlu olduğum bir kaç an, sayamayacağım kadar çok travma, bedenimde hala taşıdığım yara izleri. Tamamı buydu işte, benim nazarımda ise koca bir hiç demiştim ya size de. Siz ise bana inançlı olmam gerektiğini söylerdiniz sürekli. Evet hala her şeyin olmasa bile bir şeylerin yoluna gireceğine olan inancım var ama gücüm yok bayım. Ben bunların üstesinden tek başıma gelemem siz de biliyorsunuz. Lütfen bana artık yardım etmeyin, benim için çabalamayın daha fazla. Olmuyor işte görüyorsunuz.


O duvarlı yıkıp yeniden yapabilecek kadar sabırlı değilim. İçten yeniden bir duvar örüp sağlamlaştırmak istesem daha da daralacak odam. Nefes almam daha da güçlenecek bayım. Ben galiba fırtınanın duvarlarla birlikte beni de alıp götürmesini bekleyeceğim. Belki de çok istediğim o deniz kıyısına savurur beni. En azından son anımda istediğim yerde olacağım.


Bayım bu sözler sizi üzmesin sakın. Çünkü ben sonunda artık mutlu olacağım buna inanıyorum. Siz de inanın lütfen. Beni bağışlayın olur mu? Çok çabaladınız benim için saatlerce kafa yordunuz, çözüm yolları aradınız. Beni çok güzel bir şiire inandırmıştınız. Bütün bunlar için size çok teşekkür ederim.


Ben o soğuk odada fırtınanın çıkacağı günü bekliyor olacağım...






Hayat ÖDEMİŞ


Odemisnurhayat@gmail.com


İnstagram:hayat_odemis