Annem...

  İlk defa yazarken zorlanıyorum.İçimde o kadar yoğun duygular olmasına rağmen içimi dökemiyorum kağıtlara. Karmaşığım... Hemde çok karmaşığım annem.Belki budur yazamama sebebim.Hangi eksikliğini anlatsam , hangi yarım kalmışlıklarımı , hangi üzüntümü bilmiyorum.İçimde fırtınalar kopuyor.Özlem, korkular,yarım kalmışlıklarve daha bir sürü şey cebelleşiyor içimde.Bazen öyle an geliyor ki sallanıyorum.Düşüp bir daha kalkamam sanıyorum.Sonra senin dirayetin geliyor aklıma.O kadar zorluğa isyan etmeden sabreden bir annenin kızı olamaz bu diyorum.Ve çocuklarıma sarılıp onlarda teselli buluyorum.Toparlan kızım , toparlan ki annen orda hala seninle gurur duysun diyorum.

  Özlüyorum annem...Seni çok ama çok özlüyorum.Hala eve gittiğim de çıkamıyorum yukarı.Senin orda olmadığını görmekten uzulecegim için mi , yoksa ordaymışsın gibi, kendimi ettiğim tesellinin ,hüsranla sonuçlandığını görmemek için mi bilmiyorum.

  Korkuyorum annem...Çok korkuyorum.Seninle hatırladığım sayılı hatıraları da unutmayan korkuyorum.İmkansız olsa da , bir gün hiç olmamışsın gibi davranmaktan korkuyorum.Seni torunlarına anlatmaktan korkuyorum.Senin bıraktığın aileyi bir arada tutamamaktan korkuyorum.Birbirine kenetlenmiş ellerin ayrılmasından korkuyorum.

  Eksiğim annem...Bir kadının, annesine en çok ihtiyaç duyduğu zamanda gitmenden dolayı çok eksiğim.Senin anlattıklarınla ve gösterdiklerinle tecrübe kazanamadığım için çok eksiğim. Çocuklarıma küçüklüğümü anlatmayacağın için eksiğim.Başım sıkıştığında anne gel diyemeyeceğimden eksiğim.En güzel günlerimi sensiz yaşadığım için eksiğim.

  Kıskanıyorum annem...Bir başkasının annesiyle yaşadığı anıları kıskanıyorum.Çocuklarıyla , torunlarıyla birlikte zaman geçirip eğlenmesini, biriktirdikleri anıları kıskanıyorum.

  Mutluyum annem... Senin gibi bir annenin evladı olduğum için... Herkesin melaike gibi bir kadındı diye bahsettiği kişinin , benim annem olduğu için... Nülüfer'in yeri bizde ayrıdır, sende annen gibisin , hayırlı evlatsın dedikleri için. Beni sana çok benzettikleri için çok mutluyum annem.

  Pişmanım annem... Seninle daha fazla vakit geçiremediğim için , seni zamanında üzdüğüm için , bazı zamanlar benim yüzümden ağladağında akıttırdığım gözyaşların için çok üzülüyorum.

  Ben kısacası çok karışığım annem.

  Neden diyorum bazen. Neden benim annem? Daha çok yaşayacağımız vardı. Sonra diyorum ki Allah istedi ve böyle oldu. Kader...

  Sen gittin , ben bittim annem...

  Unutamıyorum son günü. O kadar çırpındık ama gelmedi elimizden birşey. Son saatlerinde son defa gözünü açıp 'Gökçe' dediğinde yanında olmadığım için özür dilerim.Ama duramadım yanında. Anladım bizi bırakıp gideceğini.Babamın sen ölmeden bir saat önce ' Nülüfer bizi bırakıp gidiyor' diye haykırırcasına ağladığında ki sesi gitmiyor kulaklarımdan. Abimi bekledin biliyorum.onu son defa görmeni çok isterdim annem.onun hasretiyle gitmeni istemedim.O da istemedi zaten annem.Biletini aldı ama kısmet olmadı. Ben o kadar yanındayken son nefesini görememiş olmanın pişmanlığı var içimde. Senden öğrendiğim gibi , herseyde vardır bir hayır diyorum ve teselli ediyorum kendimi.

  Sen gittiğinden beri bunca üzüntü ve özlem dışında iyi şeylerde oldu tabi. Bizi görüyorsun biliyorum.Aymine ve Elmira ; yaşaması imkansız denilen bebeklerimiz kocaman oldu.Çığlıklar atıp ,yerde sürükleniyorlar.Hani doğum yaptığımda heryeri arayıp bulamadığımız biberonlar var ya, onlarıda buldum.Onlarla çay içmeye bile başladılar. Hani senle bebeklerimiz küvezdeyken aldığımız kıyafetler... Çok büyük bunları kimbilir ne zaman giyebilirler dediklerimiz. İşte o kıyafetler artık olmuyor.Ve anlıyorum ki zaman çabuk geçiyor.

  Daha anlatacak ve yazacak çok şey var tabiki.Ama son olarak birşey söylemem gerekli. Öleceğini anladığımda dahi söyleyemediğim , dilimin ucuna gelip ama dilimin söyleyemediği birşey.Bana hakkını helal et annem.'Senin ve karnındaki bebeklerin haklarını nasıl öderim?' diye ağladığın günler oldu. Senin yaptıklarının yanında hak olur mu bilmiyorum ama varsa hakkımız biz sana helal ettik.Sende bize hakkını helal et annem.

Özleyipte kavuşamadığım , saçını okşayamadığım meleğim.Allah'ın razı olduğu , cennetine kabul ettiği kul ol inşallah. Dualarım seninle.

Seni çok ama çok seven ve özleyen kızın.

Gökçe SEVİM


16.01.2019