---


Evet, yanlış okumadın; "kaydırmalı hayatlar" diyorum çünkü günümüzle ilgili anlatılacak çok şey var. Yazacaklarım benim tarafımdan gözlemlenen ve analiz edilen konularla ilgili olacak. İnsanlar o kadar dijitalleşti ki, yakında bizler de birer robot gibi komutlarla çalışacak hale geleceğimize çok eminim. Sosyal medya bağımlılığı ve dijital olan her şeye bağımlılık artışı söz konusu günümüzde. İnsanların hayatı telefon ve dijital platformlardaki hayatlarından ibaret gibi. Dahası yok; bazı kullanıcılar dijital alanda kendilerine bir hayat, bir kimlik oluştururken, bazıları da her şeyi çekme ve her şeyi paylaşma tutkusuna kapılıyor.


Kimse kendisini olduğu gibi göstermenin peşinde değil, olmadığı gibi görünmekten başka bir isteği yok gibi görünüyor. Ama bilmeleri gereken tek şey şu ki, kimsenin seni bilmesine veya senin kendini kanıtlaman gerekmiyor. Eğer böyle düşünüyorsan, içinde biriken kin ve egonun peşinden dipsiz bir kuyuya ve içindeki o kötü bataklığa batıyorsun demektir.


Yazdıklarım için belirli kesim şunu diye bilir: "Cahil misin? Devir değişiyor, çağ atlıyoruz, teknoloji ve her şey çok gelişiyor, ayak uyduralım veya uyduruyoruz." Ama ben teknolojiye ve gelişecek her alana karşı kötü bir düşüncem yok. Tam tersi, bunları amaçları doğrultusunda ve ihtiyaç doğrultusunda kullanırsak büyük bir gelişim sağlayacağına inanan biriyim.


Affedersiniz, ama sosyal medyada çıplaklık, saçma sapan davranışlar ve bazı inançları yanlış şeylere alet etmek gibi şeylerde vakit harcamak, oradan kendini gündemde tutmak yerine kişisel gelişime odaklanmak daha doğrudur. Her zaman sosyal medyaya gömülü kalma. Değerli okuyucu, sende kendin için doğru olanı yap. Kafanı kaldır, güzel gökyüzüne bak. Çok güzel bir dünyamız var, çok güzel doğamız var. Kendini huzurun kollarına at ve keyfini çıkar. Her şeyi ölçüsünde tutarak hayatı güzel yaşamaya bak. Sevgilerle...