Kendim için logo tasarım.
Genel bir algı olarak logo tasarımında illa kişinin veya kurumun isminin yazıldığı harfler veya tam olarak yazılması gerektiğidir.
Aslında benim kendim için yaptığım logoda görüldüğü üzere adımın ve soyadımın bu logo tasarımında olmasına gerek duymadım.
Bu logoyu aslında daha önce kendi iç dünyamı yansıttığım bir resimden esinlenerek yaptım.
Logoda aslında benim yüzümün tek boyuta daha basit bir şekilde yansıtılmış halini görüyorsunuz.
En üstte kalın kaşlarım, onun altında gözlerim ve köprülü bir yapıya sahip burnum. Ağzımı koymadım çünkü ben genel olarak suskun bir insanım.
Turuncu renk ara bir renktir, bu rengi koymamın nedeni daha önce yapmış olduğum resmin adı "yeşil gözlü soğuk" ancak ben soğuk bir insan değilim. İnsanlara mesafem çok çekingen olmamdan kaynaklanıyor ve bundan dolayı da içimde müthiş bir acı var. Bu yüzden resimde mavi renk yerine kırmızı kullandım. Bu yüzden logoda turuncu rengi uyguladım. Bu renk ara bir renk olmasından dolayı benim dışardan soğuk bir insan olduğum ama kendi içimde sıcakkanlı ama bir o kadar çekingen olduğumu içimdeki bu acıyı yansıtmak istememden kaynaklı bir renk seçimi oldu. Beyaz renk de çevremdeki insanların bana saf, uysal bir karaktere sahip olduğumu söylemeleridir.

Gördüğünüz gibi kendime sadece çizgiler ve iki renkle anlattığım bir logo tasarımı yaptım.
Ülkemizde tasarım genel olarak sanatsal çizgi dışında para kazanmak odaklı yapıldığı için tasarımın bir hikaye barındırması gerektiğinin hiçbir zaman farkında olamıyorlar.

Tüm sanat ve tasarım dostlarına saygılarımla